Birçok yönden yeni bir işletim sistemine yönelik beklentiler nedeniyle iOS 15 sorunları ve çözümleri hakkında çok konuşuldu ancak yenilik bazı sorunları gündeme getirmeye başladı.

Apple, yayımladığı her ara güncelleme ile yeni sorunları çözer, ancak bazen ilk başta sorun gibi görünmeyen durumlar ortaya çıkar, ancak kullanıcılar zamanla bunları keşfeder ve genel iOS 15 sorun kategorisine sınıflandırır.

iOS 15 sorunları ve çözümleri nelerdir?

iOS 15 beta’dan sonra kararlı bir sürüm yayınlandı ancak kimse bu tür hatalarla dolu bir kararlı sürüm beklemiyordu. iOS 14 çalıştıran cep telefonları, bir iOS 15 güncellemesinden sonra çok can sıkıcı olabiliyor ve hatta modeline göre farklı rahatsızlıklar yaşayabiliyor. Neyse ki, zaman kavramını göz ardı ederek hiçbiri çözülemez. Aslında ilk etapta makro modu ile ilgili büyük bir sorun vardı ve iOS 15’in ara güncellemesinde tamamen düzeltildi. Hala bu tür sorunlar var ve yeni güncellemeler bunların hepsi zamanla geçmişte kalacağını umuyoruz.

iOS 15 kaydedilen fotoğrafların kaybedilmesine neden oluyor

Uygulamalar iPhone’da kapanıyor

İOS 15’te iPhone’da uygulamanın kapatılmasıyla ilgili bir şikayet gündeme getirildi. Bazı uygulamalar açılır açılmaz kapanırken, diğerleri kullanımda kapanır. Bu sorunları düzeltmenin tek yolu, en azından şimdilik uygulamayı güncellemek gibi görünüyor. Uygulamaların eski sürümleri çökme ve donma eğilimindedir ve güncellemeler genellikle kalıcı düzeltmelerdir.

Bu nedenle uygulamanın güncellenmesi ilk koşul olmalıdır. Hala sonuç alamazsanız, tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Uygulamayı güncellemek için App Store’u açın ve sağ üstteki profil resminize dokunun. Sonraki ekran size tüm uygulamaları bir kerede güncelleme seçeneği sunar. Bir uygulamayı kaldırmak için ana ekrandaki uygulama simgesini basılı tutun ve beliren seçeneklerden Uygulamayı Kaldır komutuna tıklayın.

Wifi iPhone’da çalışmıyor

iOS 15 ile birlikte iPhone’da WiFi’nin çalışmadığına dair şikayetler de önemli ölçüde arttı. Bazı iPhone’lar otomatik olarak bağlı WiFi bağlantısını kesebilir ve aynı ağa bağlanmayı kalıcı olarak reddedebilir. iOS’taki bu sorunlar iOS 15 ile sınırlı değildir.

Yıllar boyunca cihazdan cihaza tanımlanan sorunların çoğunu ele alır. Belki böyle bir sorunu atabileceğiniz birkaç adımda çözebilirsiniz.

  • WiFi’yi kapatıp açmak için Ayarlar> WiFi’ye gidin, WiFi anahtarını kapatın, biraz bekleyin ve ardından tekrar açın.
  • WiFi ağınızı unutmak ve yeniden bağlanmak için Ayarlar> WiFi’ye ve ardından i’ye basın. Bu ağı unutun ve yeniden bağlanmak için şifrenizi girin.
  • Ağ ayarlarını sıfırlamak için Ayarlar> Genel> iPhone Aktarımı veya Sıfırla seçeneğine gidin ve Ağ Ayarlarını Sıfırla komutunu girin.

iPhone’da erişim noktası sorunları

iOS 15’in de erişim sorunları olduğunu ve iPhone’u erişim noktası olarak kullanmak isteyen herkesin birçok sorunla karşı karşıya olduğunu unutmayın. Bilgisayarınızı iPhone’unuza bağlamak ve İnternet’e erişmek istiyorsanız, kişisel erişim noktası özelliklerinin çoğu çalışmayacaktır.

Aynı sorundan muzdaripseniz, anlattığımız adımları takip etmek birçok yönden rahatlık sağlayabilir. Kesin bir gelişme yok ama az sayıda seçilmiş insanda işe yaraması bile bizler için mutluluk kaynağı.

  • Hücresel / hücresel veriyi açmak ve kapatmak için Ayarlar> Hücresel / Hücresel bölümüne gidin, kapatın ve ardından sıfırlamak için tekrar açın.
  • Ağ ayarlarınızı güncellemek için Ayarlar> Genel> Hakkında’ya gidin. Herhangi bir güncelleme olup olmadığını soran bir mesaj görüntülenir.
  • Ağ ayarlarını sıfırlamak da bir seçenek olabilir. Bunu yapmak için Ayarlar> Genel> iPhone Ekranını Yayınla veya Sıfırla’ya gidin ve Ağ Ayarlarını Sıfırla ve Sıfırla’yı seçin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir