Yapay zeka teknolojisini  çamaşır makinesine entegre eden Arçelik, Neo’yu tanıttı. Neo üzerindeki sensörleri ve yapay zeka teknolojisiyle yıkamak istenilen ürünlere en uygun yıkama programını kendisi ayarlıyor.

Normal çamaşır makinelerindeki standart programlar yerine, Optimux moduyla otomatik olarak  ayar yapıyor. Makinenin içindeki kumaşın tekstil tipini, yük miktarını ve kir seviyesini de kendisi ayarlıyor. Deterjan, su ve enerji seviyesini optimum kapasitede tutarak çevrenin korunmasına da destek oluyor.

Oto Doz teknolojisi sayesinde deterjan miktarını 20 yıkamaya kadar otomatikman ayarladığı için deterjan haznesini her seferinde doldurmasına gerek kalmıyor. Yıkama ihtiyacına göre otomatik dozda sıvı deterjan ve yumuşatıcı kullanıyor. HomeWhiz uygulamasını telefonunuza yükleyerek makinenize hazır programlar indirebilir, makinenin çalışma durumunu da tek bir tuşla kontrol edebilirsiniz.

10 kg kapasiteli NEO serisinden Arçelik 10120 IMP, 32.999 TL  fiyat etiketi ile satışa sunuldu. 

Sürdürülebilirliğin Öncüsü Arçelik NEO
Sürdürülebilirliğin Öncüsü Arçelik NEO

Sürdürülebilirliğin Öncüsü Arçelik NEO 

Neo A enerji sınıfında yer alan diğer çamaşır makinelerine göre % 10 enerji tasarrufu sağlıyor. Çevre dostu Neo’nun, ağırlığının yüzde 24’ü geri dönüştürülmüş materyallerden oluşuyor.

Geçtiğimiz yıl pek çok bilim insanı, sivil toplum kuruluşu, aktivist ve sanatçının yer aldığı İyi-Ge’yi kuran Arçelik, müşterilerine sürdürülebilir yaşamı benimsetmek adına İklim Dostu Hareketi başlattı. 

2023 S&P Global Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 100 üzerinden 86 puan alan sektörün öncülerinden olan Arçelik, Dayanıklı Tüketim Sektörü’nde en yüksek skoru elde eden şirket olmayı başardı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir