Cognition AI firmasının yaptığı yeni çalışmada ilk yapay zeka temelli sanal yazılım mühendisi geliştirildi. İşte detaylar.

Yapay zekanın bir kimlik kazanması ve belirli projelere bağlı çalışması adına testler devam ediyor. İlginç bir çalışmaya ise bu sefer Cognition AI firması imza attı. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda yapay zeka temelli olarak sanal yazılım mühendisinin göreve başladığı duyuruldu. Bu sanal mühendis, insanı duygulardan yoksun olduğu için 7*24 çalışabiliyor ve kendine verilen görevleri kısa süre içerisinde tamamlayabiliyor.

Devin Hem Ekiple Hem Tek Başına Çalışabiliyor

Devin ile ilgili açıklamalarda bulunan Cognition AI CEO’su Scott Wu, “Devin sayesinde gerçek mühendisler daha ilginç sorunlara odaklanabilir ve mühendislik ekipleri daha büyük hedefler için zaman bulabilir.” diyerek yeni sistemi tanıttı. Geliştirici ve iş arkadaşlarının normal biriyle konuşur gibi yazılı şekilde iletişim kurabildiği Devin, üstelik derin öğrenme sistemi sayesinde projeleri ve yapılan çalışmaları kapsamlı bir şekilde analiz edebiliyor. Bu da analiz etme, hataları tespit etme, içerik açıkları ve yeni geliştirmeler gibi pek çok alanda fırsat yaratıyor.

İlk Yapay Zeka Temelli Sanal Yazılım Mühendisi Devin Oldu
İlk Yapay Zeka Temelli Sanal Yazılım Mühendisi Devin Oldu

Şirket kendi yapay zeka yazılımları üzerine inşa ettiği Devin’in arka planında ciddi bir çalışmanın olduğuna vurgu yaptı. Üstelik açıklamalara göre bu sistem, OpenAI’ın GPT-4’ünden 7 kat daha iyi. Araştırma ve düzeltme güçlerinde hızlı sonuçlar veren bu yazılım sayesinde Devin’in çalışması ve verimliliği de artıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir