Arama motoru teknolojisinde lider olan Google, yeni geliştirdiği bulut tabanlı tümleşik geliştirme ortamı olan Project IDX’in duyurusunu yaptı. Şirket, geliştirmiş olduğu yeni projesi ile yazılım sektöründeki bireylerin uygulamaları üstün verim ile kullanmaları için yapay zeka destekli yetenekleri sunarak deneyimlerini geliştirmelerini hedefliyor. 

Google yeniliklerine bir yenisini de ekleyerek Visual Studio Code’un üzerine Project IDX’i oluşturdu. Şirketin geliştirdiği Codey Al programlama asistanın görevleri arasında akıllı kod tanımlama, kodlama problemlerine çözüm amaçlı bir sohbet robotu ve bağlamsal kod önerileri de mevcut. 

Yapay Zeka ile Desteklenmiş Kod Düzenleyici Google Project IDX’ın Duyurusu Yapıldı.

Project IDX’in Avantajlarına Göz Atın

Google tarafından geliştirilen yeni bulut tabanlı Project IDX, yazılım geliştiricilerin tam yığın mobil ve web uygulamaların tarayıcıda doğrudan kodlamasına olanak sağlıyor. Project IDX Angular, Flutter gibi ünlü çerçeveleri, planlanan ek diller ile beraber destekliyor. 

Project IDX’in sunduğu en önemli avantaj ise herhangi bir cihazdan erişim imkanı sağlayan tutarlı bir geliştirme ortamı sağlamasıdır. Bu avantaj, geliştirici ortamların birçok problemini de ortadan kaldırıyor. Bu avantajların yanı sıra IDE’nin sahip olduğu en önemli özelliklerden birisi birçok geliştirici makinesinde bulunmayan sağlam bilgi kaynaklarına erişim sağlıyor olması.  

Tüm bunların dışında Yapay zeka destekli Project IDX kaynak kontrolü sağlamak için GitHub ve barındırma, bulut ve daha fazla işlev için Firebase platformu ile entegre olmuş durumda. 

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir