Microsoft şirketi, kullanıcılara daha hızlı ve daha etkili müşteri desteği sağlamak amacıyla yapay zeka destekli yeni bir sohbet robotunu Xbox platformuna entegre etmeyi planlıyor.

Microsoft markası, kullanıcılardan gelen destek taleplerine yanıt verecek yapay zeka destekli bir sohbet robotu geliştiriyor. Xbox  oyun platformunda kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni bir adım atılıyor. Geliştirilen sohbet robotu, Xbox desteğiyle ilgili soruları yanıtlayacak ve kullanıcılara oyun para iadesi gibi konularda yardımcı olacağı söyleniyor.

Microsoft’un Yeni Müşteri Desteği Hamlesi: Xbox İçin AI Destekli Sohbet Robotu

Prototipi ‘Xbox Support Virtual Agent’ olarak isimlendirilen bu prototip, sesli ve yazılı komutları kullanarak Xbox destek konularını sorgulama yeteneğine sahiptir. Microsoft şirketi, bu chatbot’u kullanıcılara oyun oynarken karşılaştıkları problemler konusunda daha hızlı ve etkili bir şekilde yardımcı olmayı hedefliyor.

Bu sohbet robotu, Microsoft’un destek sayfalarında bulunan bilgilere dayanarak doğru bilgiler sağlayacak ve soruları cevaplandırılacaktır. İlk olarak sohbet robotu, Minecraft Realms gibi belirli destek taleplerini karşılamak için test edilmekte.

Microsoft şirketi, kullanıcılara daha hızlı ve daha etkili müşteri desteği sağlamak amacıyla yapay zeka destekli yeni bir sohbet robotunu Xbox platformuna entegre etmeyi planlıyor.

Microsoft bir sunucu barındırma özelliği olan Minecraft Realms, kullanıcılara özel, yönetilen oyun dünyaları sunmaktadır. Chatbot robotu, bu ve benzeri hizmetlerle ilgili soruları yanıtlayarak daha etkili bir destek deneyimi sunmayı hedefliyor.

AI destekli bu sohbet robotu girişimi, Microsoft’un yapay zeka özelliklerini Xbox platformuna daha geniş şekilde entegre etme çabalarının bir parçası olarak adlandırılıyor. Microsoft firması, oyun içi içerik oluşturma, oyun işlemleri ve Xbox cihazları için yapay zeka destekli çözümler üzerinde çalışmalarda bulunuyor.

Bu da, yapay zeka tarafından oluşturulan grafikler ve oyunlardaki kaynaklar gibi yenilikçi özellikleri içerebiliyor. Şirket ayrıca Xbox platformunda içerik güvenliği ve denetleme araçları geliştirmeyi de düşünmekte. Bu araçların, platformdaki içeriği daha iyi yönetmek ve kullanıcıların karşılaşabileceği olumsuz deneyimleri azaltmak için tasarlandığını görüyoruz.

Bu hamle ile  Xbox platformunun geleceğini şekillendirmede önemli olacağı gündem yaratıyor. Yine Microsoft, bulut oyunları ve diğer yenilikleri geliştirerek Xbox platformunu daha çekici ve yenilikçi hale getirecek. Firma ayrıca oyun sırasında oyunculara yardımcı olmak için oyunlarda sanal asistanlar kullanabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir