Rus teknoloji şirketi, Yandex NV Rusya’daki varlıklarını 5,2 milyar dolar karşılığında Rusya’daki yatırımcı konsorsiyuma satılması hakkında anlaşma sağlandığını bildirdi.

Yandex’in çatı şirketi olan Hollanda merkezli Yandex NV tarafından açıklanan bilgilere göre şirket Rusya’daki varlıklarını rus yatırımcılardan oluşan konsorsiyuma satacağını açıkladı. Konsorsiyum içinde ülkenin en büyük petrol şirketleri arasında yer alan Lukoil’in olduğu bildirildi. 5,2 Milyar dolar satın alma bedelinin hem nakit hem hisse şeklinde ödeneceği de bildirildi.

Yandex’in tüm varlıkları Rus mülkiyetine geçti

Yandex’in tüm varlıkları Rus mülkiyetine geçti
Yandex’in tüm varlıkları Rus mülkiyetine geçti

Yandex NV, tüm varlıklarını satmasının ana sebebi Rusya Ukrayna arasındaki savaş olduğunu söyleyebiliriz. Avrupa Birliği savaşın ardından Yandex’e çok fazla yatırım uygulamıştı. 5,2 Milyar dolarlık exit Rusya ukrayna savaşından sonra en büyük exit oldu.

Paylaşılan diğer bilgilere göre Yandex NV ve Rus konsorsiyum arasında görüşmeler 18 ay sürdü.

Gerçekleşen satın alma işlemlerinden sonra Yandex’in tüm varlıkları Rus mülkiyetine geçmiş oldu. Satın alma anlaşmasının ilk kısmı 2024’ün ilk yarısında tamamlanacak. Taraflar arasında yapılan anlaşmaya göre Yandex NV, 31 temmuz itibariyle “Yandex” markasını kullanmayı bırakacak ve marka ismini değiştirecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir