Navigasyon uygulamaları arasında popüler isimlerden birisi olan Yandex Navisgasyon’a özel bazı özellikler bulunuyor. Bu başarılı özelliklerden birisi ise internetsiz kullanılabilmesi oluyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Yandex Navigasyon’u internetsiz olarak nasıl kullanabileceğinize bakacağız. Navigasyonlar artık kullanıcı hayatının önemli bir parçası haline gelmiş diyebiliriz. Sadece şehir dışı değil, şehir içi kullanımlar ve yolculuklar için de yol tarifi için oldukça faydalı uygulama tabanı diyebiliriz. Araba sahibi olan kullanıcıların vazgeçilmez uygulaması olan navigasyon uygulamaları yolculuğu kolaylaştırıyor ve bilinmeyen noktalara kolay bir şekilde erişimi sağlayabiliyor.

Bu söz konusu navigasyon uygulamalarını kullanmak için internet bağlantısı gerekiyor. Ancak Yandex Navigasyon uygulamasının sunduğu özellik sayesinde, tüm navigasyon hizmetini internet olmadan kullanmayı olanak sağlıyor. Çevrimdışı mod olarak yüklenmiş haritada, yeni rota oluşturabilir veya yoldan sapma durumunda da rota oluşturması olabiliyor. İnternet bağlantısı gerçekleşir ise uygulama otomatik olarak kontrol sağlıyor.

Yandex Navigasyon nasıl indirilir? iOS ve Android

4 1584785784

Yandex Navigasyon uygulaması popülerler arasında 50 milyondan fazla indirmesi ile dikkat çekiyor. 4.3 puan değerlendirme puanına sahip olan uygulama indirme sayısı ve yorumlarına göre oldukça başarılı bir yapısı bulunuyor diyebiliriz. Çevrimdışı kullanma özelliği de dikkat çekerken, Google Play Store ve App Store üzerinden uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Yandex Navigasyon internetsiz nasıl çalışır?

5 1584785798

Gerekli ayarları yaptığınız zaman Yandex Navigasyon uygulamasını internet bağlantısının kesildiği veya zayıf çektiği noktalarda bile kullanabilirsiniz. Bir dağ yolunda veya otoparkta sinyalin olmadığı noktalarda, çevrimdışı mod devreye girecektir. İlk olarak uygulamayı indirdikten sonra bağlantıdayken, haritayı çevrimdışı olarak indirmeniz gerekiyor. Bu indirme ile beraber artık çevrimdışı mod için harita hazır hale gelecektir. Ayrıca ara ara güncellemeler yaparak haritadaki değişiklikleri ve çevrimdışı moda dahil etmiş olacaksınız.

İndirilmiş olan harita uygulama hafızasında kalarak çevrimdışı moddayken, oluşturulan rota sizi yönlendirmeye devam edecektir. Farklı bir yola sapmanız durumunda ise yine hafızada olduğundan ötürü uyarı verecektir. O esnada internet bağlantısı gelir ise uygulama otomatik olarak rotanın doğru olup olmadığını kontrol edecektir. Rota doğru ise çalışmaya devam edecektir. Uygulamanın çevrimdışı haritasını düzenli olarak güncelleyerek oluşabilecek rota hatalarının önüne geçebilirsiniz.

Yandex Navigasyon çevrimdışı haritalar nasıl indirilir?

  • Uygulamaya girin.
  • Menü bölümüne dokunun.
  • Haritaları indir sekmesine basın.
  • Haritasını indirmek istediğiniz şehri seçin.
  • İndir seçeneğine dokunun.

Bulunduğunuz ilin haritasını indirmek için yukarıdaki adımları izleyebilirsiniz. Uygulama ayarlarından otomatik güncellemeleri açarsanız, harita otomatik olarak güncellemelerini yapacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir