Yandex Navigasyon hizmeti halihazırda en çok kullanılan harita uygulamalarından biridir. Yandex Navigasyon uygulaması birbirinden farklı özellikler ile donatılmış olup kullanıcıların seyahat esnasında tercih ettikleri alternatiflerden biridir. Söz konusu bu uygulamaya eklenen yeni bir özellik ile olduğundan daha fonksiyonel bir hal kazanan Yandex Navigasyonun Alisa adlı yapay zeka özelliği ülkemizde de kullanıma sunuldu. Söz konusu bu Alisa adlı asistan nasıl kullanılıyor. 

Alisa, Yandex’in Navigasyon uygulamasında kullanıma sunduğu asistanın adıdır. Alisa özelliğini kullanmak için uygulamayı açıp Alisa adını telaffuz etmek yeterli olacaktır. Bu şekilde asistanınızı aktif hale getirebilirsiniz. İlk etapta ülkemizde kullanıma sunulmayan yapay zeka asistanı Alisa, nihayet Türkiye’de de kullanıma sunuldu. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Yandex tarafından navigasyon uygulamasına eklenen yapay zeka asistanı Alisa, Yandex Navigasyon uygulamasına farklı bir özellik kazandırdı. Oldukça geniş kapsamlı özelliklere sahip olan söz konusu bu uygulama ile seyahat esnasında kendinize kolaylık sağlamanız mümkündür. Yandex Navigasyon uygulaması, uygulama mağazasında yer alan diğer navigasyon uygulamalarının arasından sıyrılarak kendini gösteren ve milyonlarca kullanıcı tarafından da beğeni toplayan özelliklere sahiptir. Uygulamanın geçtiğimiz yıl içerisinde sunulan yapay zeka asistanı özelliği de kullanıcılar tarafından beğeni kazanan bir özelliktir. 

Yandex Alisa nedir? Yandex Alisa nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ‘ 4 ”   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-27 12:02:03Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yandex Navigasyon hizmeti halihazırda en çok kullanılan harita uygulamalarından biridir. Yandex Navigasyon uygulaması birbirinden farklı özellikler ile donatılmış olup kullanıcıların seyahat esnasında tercih ettikleri alternatiflerden biridir. Söz konusu bu uygulamaya eklenen yeni bir özellik ile olduğundan daha fonksiyonel bir hal kazanan Yandex Navigasyonun Alisa adlı yapay zeka özelliği ülkemizde de kullanıma sunuldu. Söz konusu bu Alisa adlı asistan nasıl kullanılıyor. 

Alisa, Yandex’in Navigasyon uygulamasında kullanıma sunduğu asistanın adıdır. Alisa özelliğini kullanmak için uygulamayı açıp Alisa adını telaffuz etmek yeterli olacaktır. Bu şekilde asistanınızı aktif hale getirebilirsiniz. İlk etapta ülkemizde kullanıma sunulmayan yapay zeka asistanı Alisa, nihayet Türkiye’de de kullanıma sunuldu. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Yandex tarafından navigasyon uygulamasına eklenen yapay zeka asistanı Alisa, Yandex Navigasyon uygulamasına farklı bir özellik kazandırdı. Oldukça geniş kapsamlı özelliklere sahip olan söz konusu bu uygulama ile seyahat esnasında kendinize kolaylık sağlamanız mümkündür. Yandex Navigasyon uygulaması, uygulama mağazasında yer alan diğer navigasyon uygulamalarının arasından sıyrılarak kendini gösteren ve milyonlarca kullanıcı tarafından da beğeni toplayan özelliklere sahiptir. Uygulamanın geçtiğimiz yıl içerisinde sunulan yapay zeka asistanı özelliği de kullanıcılar tarafından beğeni kazanan bir özelliktir. Akıllı asistan Yandex Alisa Türkçe öğrendi

28 1577897145

Akıllı cihaz kullanıcılarının neredeyse bir çoğu navigasyon uygulamalarından birine sahip oluyor. Bu uygulamalar arasında oldukça popüler bir yere sahip olan Yandex Navigasyon, her geçen gün yeni özellikler ile gelişmeye devam ediyor. Yapay zeka asistanı ile farklı bir özelliğe daha kavuşmuş olan Yandex Navigasyon, trafik, yol, adres ve mekan gibi bilgileri söylemesinin yanında hava durumu ve de rota gibi çok sayıda bilgiyi kullanıcılarına ulaştırıyor. Uygulamanın asistanı Alisa’dan bilgi alabildiğiniz gibi aynı zamanda onunla sohbette edebiliyorsunuz. Uygulama Rusya’da yayınlamasının hemen ardından Türkiye’de de kullanıma sunuldu. Asistan’ın yardımı ile beraber konum olarak size yakın olan nöbetçi eczaneleri, yoğun trafik bilgileri ve şehrin önemli yerlerini haritadan görebilirsiniz. Burada önemli bir nokta var ki o da, Alisa özelliğine yapılan yatırımın, ülkemize beklenti içerisine girilmeden sunulması, Türkiye pazarına ne kadar çok önem verdiklerini gösteriyor. 

Yandex Alisa nasıl kullanılır?

Yandex Navigasyon uygulamasının yapay zeka özellikli asistanı Alisa nedir cevabının ardından şimdide bu özelliğin kullanımı hakkında bilgi vermek gerekiyor. Uygulamanın bu özelliğini kullanmak için uygulamayı açarak Alisa demeniz yeterlidir. Bu şekilde asistanı aktif hale getirebilirsiniz. Alisa’ya her soru sormak istediğinizde adını tekrar etmeniz gerekiyor. Sorunuzun yanıtını aldığınızda tekrar bir soru sormak için yine Alisa diyerek başlamanız gerekiyor. 

– Alisa’yı kullanabilmeniz için öncelikle Yandex Navigasyon’ u telefonunuza indirin

– Konuma izin verin

– Mikrofona izin veriniz

– Bildirimlere izin vermeniz gerekiyor

– Sonra her aramada Alisa demeniz gerekiyor

Yandex Navigasyon uygulamasını kullanmak için yapacağınız tüm işlemler bu kadardır. Uygulamanın bu yeni özelliğinden sorunsuz bir şekilde faydalanarak işlemlerinizi çok daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir