Yandex Navigasyon uygulaması, trafikte kullanıcılar için yol tarifi ve buna benzer kolaylıklar sağlayan işlevsel bir uygulamadır. Hem Android hem de iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihazınızda kullanabileceğiniz Yandex Navigasyon uygulaması, Alisa adlı özel asistan özelliği sayesinde kullanıcılarına sesli yardım sağlıyor. Trafikte sık sık telefona bakarak yön tarifi almak yerine sesli asistanınızın size yardım etmesini tercih edebilirsiniz. Alisa sesli asistan artık Yandex Navigasyon uygulaması için aktif hale getirildi. Akıllı asistan olarak kullanıma sunulan bu yeni özellikle hem sohbet edebilecek hem de sesli komutlarla beraber gitmek istediğiniz yere hızla ulaşabilirsiniz. Yandex Navigasyon uygulamasının Alisa özelliği nedir ne işe yarar ve nasıl kullanılır öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Yandex, yaptığı testler sonucunda Alisa özelliğini aktif hale getirdi. Bununla beraber bu özellik kısa süre önce Türkçe dil desteği de kazandı. Yandex’in Türkiye pazarına ne kadar önem verdiği bilinen bir durumdur. Bu durum karşısında Alisa’nın Türkçe dil desteğine sahip olması ülkemizde de bu özelliğin rahatlıkla kullanılmasını sağlar. Yandex’in bu hizmeti son zamanların en iyi özelliği olarak karşımıza çıkıyor. 

Yandex Navigasyon uygulamasında yer alan sesli asistan özelliği sayesinde gideceğiniz yeri, güzergahın trafik durumunu ve yol bilgilerine kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Alisa özelliğini kullanmak için ekstra bir uygulama indirmenize gerek yok. Yandex Navigasyon uygulamasına sahipseniz bu özellikten sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. 

Yandex Alisa nasıl kullanılır

Yandex Navigasyon uygulamasının Alisa özelliğinden faydalanmak için tek ihtiyacınız olan aslında Yandex Navigasyon uygulamasının akıllı cihazınızda yer alıyor olması. Uygulamaya sahipseniz Alisa özelliğinden de sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. 

Yandex Navigasyon mobil uygulamasını açtığınızda mikrofon ve bildirimler gibi bazı erişimlere izin vermeniz gerekiyor

Yandex Navigasyon uygulaması yüklü ise kullanım için Alisa demeniz yeterli

Her kullanımda Alisa demeniz gerekiyor. Alisa diyerek asistanınızı aktif hale getirebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir