Oyun sektörü için zorlu geçen 2023 sonrasında 2024 de iyi başlamadı. Fransa’da 700’ü aşkın Ubisoft çalışanı grev başlattı.

Oyun sektöründe pek çok şirket 2023’te işten çıkarmalarla gündeme gelmişti. 2024 yılında da sektördeki olumsuzlar sürüyor. Öyle ki Fransa’daki Ubisoft çalışanları grev kararını resmen açıkladı. sendikalı çalışanlar ile Ubisoft arasında maaş müzakerelerinde anlaşmanın sağlanmasının ardından sendika STJV öncülüğünde grev başlatıldığı açıklandı.

Grev kararı alınmasıyla birlikte günlerdir grevin sürmesi dikkatlerden kaçmadı. Ubisoft’un Paris, Montpellier, Annecy, Lyon ve Bordeaux merkezlerinde bulunan ofislerinde başlatılan grev yaklaşık 700 çalışanı kapsıyor. Çalışanlar maaşlardaki ve karlardaki dengesizlikler, 2. yılını dolduran çalışanlar için maaşlarda enflasyon artışlarının yapılmamasını belirterek grev kararı aldı. işçi sendikası STJV ise yönetimi kar paylarının dağıtılmaması ve yüksek kar kazançları alarak işçilerin sömürülmeye devam edildiğini iddia etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Fransa'da Yaklaşık 700 Ubisoft Çalışanı Grev Başlattı
Fransa’da Yaklaşık 700 Ubisoft Çalışanı Grev Başlattı

Ubisoft Sessizliğini Koruyor

Dünya genelinde 21 bin çalışana sahip olan Ubisoft’un Fransa’da 1000 çalışanı var. 700 kişi ile başlatılan grevlerin ne kadar etkili olacağı bilinmiyor. Çok sayıda çalışanın işten çıkarıldığı oyun sektöründe Ubisoft da işten çıkarmalar yapmıştı. Diğer şirketlere göre az olsa da 2023 yılında 124 Ubisoft çalışanı ile iş akdi sonlandırılmıştı. O dönemde yapılan açıklamalarda ise şirket kaynaklarının uzun vadede daha sürdürülebilir olacak şekilde optimize edilmesi adına kararın alındığı ifade edilmişti.

STJV konuyla ilgili resmi açıklamasında “Sonuçlar geldi… Geçen Çarşamba günü yaklaşık 700 Ubisoft çalışanı ulusal greve katıldı! Bordeaux, Lyon, Annecy, Montpellier, Paris…Bu tarihi olay için herkesi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum!” diyerek sürecin başarılı devam ettiğini ifade etti. Ayrıca 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sendikadan Ubisoft’ta gönderilen bir çiçekte “Ubi bizim sevgilimiz mi?” şeklindeki mesajlara yer verilmişti.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir