Sosyal medyanın en önemli platformlarından biri olan Instagram için yakın zaman içerisinde kullanıma sunulacak yeni özellikler bulundu. Alessandro Paluzzi, Instagram için hazırlanan yeni özellikler ve değişiklikler için beta sürümleri araştırılmaya devam ediyor. 

Geliştirici bir kez daha dikkat çekici keşifler ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Örnek vermek gerekirse şirket profillere birden fazla internet sitesi için bağlantı adresi koyma imkanı üzerinde çalışıyor. Şu an için profillere yalnızca tek bir bağlantı eklenebiliyor ve bu yeni çalışma bazıları için de oldukça başarılı gözüküyor. Uygulama içerisinde “araç içerisinde kullanmayın ve her zaman çevrenizin farkında olun” tarzında tarzında bir uyarı ekleyen firma, kişisel profillerdeki butonlar içinde yeni bir tasarım test ediyor. Firma aynı zamanda Reels’er için “Remix” özelliğini de sunmak adına hazırlıklara devam ediyor. Böylelikle kişiler başkalarının Reels içeriklerini sistemsel olarak alarak kendi eklemeleriyle beraber içerik üretimi yapabilirler. 

6 4

Kişilerin bu imkana izin vermesi gerekiyor. Yani kişilerin istememesi halinde içeriklerinizi başkaları Remix olarak kullanabilirler. Bu sırada ise Instagram merkezli NFT paylaşımı ile ilgili çalışmaların devam ettiği görülüyor. Peki Instagram hangi özellikler üzerinde çalışıyor? Firma halen bir iPad uygulaması geliştirmiyor. Peki bunun sebebi nedir? Geçtiğimiz aylar içerisinde Twitter üzerinden ünlü YouTuber Marques Brownlee ile yazışan Instagram CEO’su Adam Mosseri, özel bir iPad sürümünün kullanıcılar tarafından çok daha fazla talep edildiği belirtildi. Fakat CEO bunun üstüne halen özel iPad sürümü için yeterince büyük bir kullanıcı sayısının oluşmadığını da aktarmıştı. 

TikTok karşısında daha fazla ön plana çıkması için sık sık yenilenen Instagram, yeni jenerasyonu kaybediyor fakat halen milyonlarca aktif kullanıcıya hizmet vermeye devam ediyor. Instagram üzerinden para kazanan oldukça büyük bir kitle bulunuyor. 

Tweet düzenleme butonu geliyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir