Xposed Framework, Android için en iyi bilgisayar korsanlığı araçlarından biridir. Bu, daha önce yalnızca özel ROM’lar aracılığıyla kullanılabilen birçok mod için cihazın kilidini açar.

Modlar, kamera performansını iyileştirme ve belirli bir başlatıcıyı tek bir cihazda özelleştirme gibi cihaza özel basit modlardan cihazın kilidini tamamen açabilen temel yardımcı programlara kadar çeşitlilik gösterir. Bunlar, çerçeve uygulamaları aracılığıyla kurulan küçük uygulamalar olan modüller aracılığıyla kullanılabilir. Xposed Framework, çoğu Android cihazında çalışır, ancak önce köklenmesi gerekir. Ardından, Xposed’ı nasıl kuracağımızı ve kullanmaya başlayacağımızı görelim.

Xposed Framework İndirin ve Kurun

Başlamadan önce cihazınızın rootlu olduğundan emin olun, ardından Xposed Framework APK’sını indirin. Güncellemeler, yardım ve destek hakkında bilgi bulabileceğiniz xda-developers.com’da resmi bir Xposed dizisi var. İsterseniz Xposed Installer kaynağını da indirebilir ve görüntüleyebilirsiniz. Xposed APK’yı yükleyin; Önce Bilinmeyen Kaynakları kontrol etmiş olmalısınız.

Xposed Installer uygulamasını başlatın. Çerçeve’ye dokunun, ardından etkinleştirmek için Yükle / Güncelle’ye dokunun. İstendiğinde süper kullanıcı ayrıcalıkları verin ve ardından Tamam’a dokunun. Cihazınız yeniden başlatılacaktır.

Xposed Modüllerini Yükleme

Cihazınız yeniden başladığında Xposed’ı yeniden başlatın. Modülleri bulmak için İndir düğmesine tıklayın. Yükleme ekranı üç bölüme ayrılmıştır. Çerçeve, Xposed Installer uygulaması hakkında ayrıntılı bilgiler gösterir ve buradan güncellemeleri indirebilirsiniz. Yüklendi, şu anda sahip olduğunuz modülleri gösterir ve bunlar için güncellemeleri tekrar oradan indirir. Yüklenmedi, diğer tüm Xposed modüllerini gösterir. Listede gezinin veya ne aradığınızı biliyorsanız arama yapın (belirli bir cihazı veya üretici adını da arayabilirsiniz). Beğendiğiniz bir modül bulduğunuzda, daha fazlasını öğrenmek ve uyumluluğu kontrol etmek için ona dokunun.

Bir modül yüklemek için;

  • Sürümler sekmesine kaydırın ve İndir düğmesine dokunun.
  • İndirmeyi bitirdiğinde Android yükleyici ekranı açılacaktır.
  • Bitirmek için Yükle’ye dokunun.
  • Modülün kullanılabilmesi için önce telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekir.
  • Bildirim gölgesini aşağı çekin ve modülün kurulduğunu ancak etkinleştirildiğini bildiren bir bildirim göreceksiniz.
  • Etkinleştir ve yeniden başlat’a dokunun.

Xposed modüllerini kullanma

Cihazınız yeniden başlatıldığında modül etkinleştirilecektir. Tüm normal uygulamalarınızın yanında uygulama çekmecenizde bulacaksınız.

Uygulamayı başlatın ve ne yaptığını test etmeye başlayın

Xposed modüllerini devre dışı bırakın ve kaldırınArtık bir Xposed modülü kullanmak istemiyorsanız veya bunun cihazınızda başka alanlarda (pil ömrü gibi) sorunlara neden olabileceğini düşünüyorsanız ve geçici olarak devre dışı bırakmak istiyorsanız, Xposed Installer uygulamasını açın ve Modüller seçeneğine dokunun. Tüm kurulu modülleriniz burada listelenir. Yanındaki kutuya kadar birini devre dışı bırakmak ve ardından yeniden başlatmak için. Birçok uygulama, ayarları uygulanmadan önce cihazın yeniden başlatılmasını gerektirir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir