Xiaomi’nin hedefi, akıllı telefon pazarında kazandığı hızı elektrikli otomobillerinde de yakalamak. Bugün bir test arabası ilk kez görüntülendi. İşte detaylar:

Xiaomi’nin az bilinen ürünleri

Xiaomi, akıllı telefonlar, aksesuarlar ve ev aletleri pazarına hakim olduktan sonra artık otomotiv dünyasına girmeye hazır. Şirket, ilk otomobilinin 2024’ün ilk çeyreğinde seri üretime geçeceğini doğruladı. Xiaomi’nin arabasının Tesla ve diğer elektrikli araçlara rakip olacak tam teşekküllü bir otonom elektrikli araç olduğu söyleniyor.

Xiaomi’nin test aracı Lider sensörüyle birlikte görüntülendi

Bugün bir Weibo blog yazarı, şirketin geliştirdiğini duyurmak için Xiaomi’nin insansız test aracının canlı fotoğraflarını paylaştı.

33

Deroy lakaplı bir otomotiv blog yazarı, çatısında bir lidar sensörü bulunan otomobilin şık görünümünü gösteren Xiaomi sürücüsüz test arabasının bir fotoğrafını paylaştı. Tabii bunun sadece bir test aracı olduğunu ve nihai tasarımın değişme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmekte fayda var.

Resimdeki arabanın başka bir markaya ait olması ve Xiaomi’nin bunu yalnızca Lidar sensörlerini ve diğer otonom sürüş teknolojilerini test etmek için kullanması bile mümkün. Aracın üstündeki Lidar sensörü, herhangi bir sürücüsüz aracın en önemli bileşenlerinden biridir. Bir aracın bilgisayarı ve mekanik sistemleri, sürüş kararlarının alınmasına yardımcı olmak için 3 boyutlu bir görünüm sağlar.

Xiaomi, otomotiv sektörüne büyük önem veriyor. Bu yılın başlarında, Çinli akıllı telefon üreticisi 10 yıl içinde yaklaşık 10 milyar yuan (yaklaşık 1,5 milyar dolar) yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, yeni akıllı elektrikli otomobillerin CEO’su olarak görev yapacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir