Xiaomi, ilk elektrikli otomobilini geliştirmesiyle uzun süredir ilgi odağındaydı. Merakla beklenen Xiaomi SU7 isimli elektrikli SUV’un ilk resmi görselleri bugün yayınlanan bir posterde ortaya çıktı.  Xiaomi CEO’su Lei Jun, otomobilin ön tasarımını gösteren görselleri yayımladı.

Xiaomi SU7 için geri sayım başladı!

Çin sosyal medya platformu Weibo’da yapılan bir paylaşımda SU7’nin bir bölümünü gösteren bir poster paylaşıldı. Fotoğraflarda öne çıkanlar 20 inçlik alüminyum alaşımlı jantlar, parlak sarı Brembo fren kaliperleri, çerçevesiz yan aynalarıdır.

Xiaomi EV Teknolojilerinin kişiselleştirilmiş otomobil etkinliği 28 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Ancak şirketin kurucusu Lei Jun’a göre şirket, lansman etkinliğinde herhangi bir ürün veya otomobilin reklamını yapmayacak.  Yalnızca elektrikli araç teknolojisi gösterilecektir.

Xiaomi’nin ilk elektrikli otomobilinin görüntüsü paylaşıldı!
Xiaomi’nin ilk elektrikli otomobilinin görüntüsü paylaşıldı!

Weibo’da yayınlanan bir fotoğraf SU7’den neler bekleyebileceğimizi ortaya çıkardı. Brembo frenlerle donatılan elektrikli SU7 aynı zamanda ön çamurluklardaki havalandırma delikleri aracılığıyla termal yönetime de vurgu yapıyor.

Lei Jun tarafından daha önce yapılan bir açıklama, SU7’nin Xiaomi akıllı telefonlarının ötesinde yeni bir ürün kategorisinin önünü açacak temel unsurlarını ortaya çıkarmıştı.

 Şirket “insanlar, arabalar ve aileler için bir ekosistem” inşa etmek istiyor.

Lei Jun ayrıca SU7’nin “makul ölçüde pahalı” olduğunu ancak beklediği deneyimi sunmayı hedeflediğini söyledi. Bu da şirketin Tesla ve BYD gibi rakiplerine kıyasla üstün özellikleri alternatif fiyatlarla sunmak istediğini gösteriyor. Otomobil fabrikası, Çin’in başkenti Pekin’de 720.000 metrekare alana sahip bir sanayi bölgesinde yer alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir