En büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Xiaomi, geliştirmiş olduğu katı hal teknolojisi ile akıllı telefonların batarya ömrünü uzatmayı amaçlıyor. Akıllı cihazlarımızda yaşanılan en büyük sorunlardan biri olan hızlı şarj tüketimi sorununun da bu yenilik sayesinde çok yakın bir zamanda çözümlenmesi bekleniyor.

Teknoloji devi Xiaomi’nin, yeni katı hal teknolojisini sunmasıyla birlikte teknoloji sektöründeki çıta hızla yükseltmeye devam ediyor. Şirket, katı hal pillerinin delinmeler sonucunda oluşan kısa devreleriyle meydana gelebilecek yangınlarla ilgili güvenlik açısından endişe duyulmaksızın geleneksel lityum iyon pillere oranla %33’lük bir kapasite artışı sağladığı düşünülüyor. 

Xiaomi‘nin Weibo hesaplamalarına göre, bazı prototip pilleriyle 1.000 Wh/L enerji yoğunluğu elde ettiği görülüyor. Bu değerler, şu an için mevcut olan tüketici sınıfı lityum iyon pillere kıyasla, önemli ölçüde şarj imkanı sağlıyor..

Yeni Katı Hal Teknolojisi Birçok Avantaj Sunuyor

Yapılan haberlere göre, Xiaomi 13’ün şu an piyasada yer alan 4.500 mAh kapasiteyle aynı paket boyutunda 6.000 mAh kapasite sunabilecek.

Katı hal pil teknolojisi yalnızca telefonlarınızın kapasitesini artırmakla kalmayarak, geleneksel lityum iyon pillere oranla birçok avantaja sahip.

Xiaomi, geliştirdiği katı hal pillerinin -20 santigrat derecede bile lityum iyon pillere oranla %20’ye kadar daha fazla güç sağlayabiliyor. Katı hal pilleri, soğuk hava şartlarında gösterdiği bu özellik sayesinde kullanıcılarının donma tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceği durumlarda telefonlarının pil ömrünün korunmasını sağlıyor.

Xiaomi, katı hal pil teknolojisi, delinmeler sonucunda oluşabilecek yangın ve kısa devre riskinin önüne geçtiği için geleneksel pillere göre daha güvenilir görülüyor. 

Xiaomi Güvenli Bir Kullanıcı Deneyimine Önem Veriyor

Xiaomi, geçmiş zamanda telefon pilleri nedeniyle sorun yaşamış olan kullanıcılar için güvenli bir seçenek sunuyor. Xiaomi, kullanıcıları için güvenliğe büyük önem verse de, katı hal pillerinin toplu üretimine henüz hazır olmadığı görünüyor.

Xiaomi gibi büyük teknoloji şirketlerinin, tüm portföylerinin katı hal pillere geçmesi birkaç seneyi bulacağı görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir