Xiaomi tarafından yapılan açıklamalarda, özellikle iPhone 13 modeli ile birlikte şirketin yaşadığı düşüş konusunda özel bir itiraf yapıldı.

Xiaomi dün yaptığı resmi açıklamalarda 3. çeyrek performans raporunu açıkladı. Xiaomi çeyrek raporunda yer alan detaylarda şirketin akıllı telefon satışları ile 7.48 milyar dolarlık bir gelire ulaştığı belirtildi. Özellikle küresel piyasalarda günden güne artan satışları ile dikkat çeken şirketin 3. çeyrek döneminde sattığı telefon sayısı ise 43. 9 milyon. Mevcut rakamlar çok etkileyici gibi görünse de özellikle amiral gemisi ve 1. sınıf akıllı telefon pazarındaki düşüş, şirketin gelirlerinin daha düşük seviyede kalmasına neden oluyor.

3. çeyrekte Xiaomi üçüncülüğe geriledi

Canalys verilerine göre üçüncü çeyrekte Xiaomi, yüzde 13,5 küresel pazar payı ile üçüncü sırada yer aldı. İkinci çeyrekte ise şirketin pazar payı yüzde 16,7 olarak açıklanmıştı. Bu oranlar şirketin küresel pazarda ikinci sırada yer almasını sağlamıştı. Şirketin üçüncü çeyrekte bir sıra gerilemesinin ve Apple’ın arkasında yer almasının en önemli nedeni ise iPhone 13 serisinin piyasaya sunulması.

Xiaomi başkanından iPhone 13 itirafı

Xiaomi Group Başkanı Wang Xiang, Xiaomi’nin çeyrek raporunda şirketin 3. çeyrekteki pazar payının esas olarak iPhone 13’ün güçlü performansı nedeniyle düştüğünü söyledi. Şirket adına açıklamalarda bulunan başkanın iPhone 13 itirafında bulunması dikkat çektiği gibi Apple’ın sektördeki hakimiyetine ve üstünlüğünü de ortaya koydu. Raporda yer alan en önemli detaylardan birisi de şirketin yaşadığı çip sıkıntısı oldu. Rapora göre yaşanan çip sıkıntısı nedeniyle şirket 10 milyon ile 20 milyon satış fırsatını kaçırdı. 

Xiaomi üst segmenti hedefliyor

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda özellikle üst segmente yönelik yeni bir planlama içerisinde olunduğu ve sabırlı bir şekilde bir projenin başarıya ulaşması adına çalışılacağı ifade edildi. Konu ile ilgili açıklamalarında bu duruma da değinen Wang Xiang şöyle dedi;

 “Üst düzey stratejinin yolunu izlemeye devam edeceğiz. Ama aynı zamanda çok sabırlıyız. Çeşitli yönlerde sürekli çaba göstermeliyiz. Bunlardan biri, kullanıcı deneyimini istikrarlı bir şekilde iyileştirmek ve üst düzey tüketicilerin endişelerini gidermektir. Başka bir yön ise markanın etkisini artırmaya devam etmektir. İleri teknoloji cep telefonu tüketicilerinin ürünlerimizi ve hizmetlerimizi tanımasına kademeli olarak izin vermeliyiz. Bu yönde ilerliyoruz” 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir