Xiaomi, üç yeni otomobil modeli üzerinde çalışıyor. İlk model olan SU7’nin dışında, şirketin bir hibrit sürprizi yapmayı planladığı iddia ediliyor.

Son zamanlarda otomobil endüstrisine yönelik yatırımları ile dikkat çeken Xiaomi, elektrikli araçlar konusundaki iddiasını artırmaya devam ediyor. En son raporlar, Çinli şirketin SU7 modelinin yanı sıra iki ek otomobil daha sunmayı planladığını gösteriyor. Ayrıca, bu modellerden birinin hibrit olacağı bilinirken şirketin ürün yelpazesini tamamen elektrikli SUV’nin ötesine taşıyacağı bildiriliyor.

Xiaomi, üç model üzerinde çalışıyor

Xiaomi, üç model üzerinde çalışıyor

Xiaomi, geçtiğimiz ay Çin’de bazı düzenleyici kurumlara başvuruda bulundu. Şirket, “Modenat” kod adlı SU7 modelinin elektrikli SUV olacağını ifade etmişti. Fakat her yıl en az bir tane yeni model lansmanı yaparak otomobil portföyünü hızlandırmayı amaçlıyor.

Raporlara göre, Xiaomi Auto’nun ürün yelpazesinde 2024’te piyasaya sürülecek iki elektrikli araç daha yer alacak. Fakat farklı müşteri taleplerini karşılamak için şirketin üçüncü modelinin hibrit olması bekleniyor. “Kunlun” kod adlı hibrit modelin özellikleri hala gizli olsa bile, bu, Xiaomi’nin hızla büyüyen hibrit araç segmentine girmesine olanak sağlayacak. Elektrikli araçlar, hidrojen yakıtlı modeller ve şarjlı hibritlerin satışları, Çin’de yüzde 35 artış ile 6 milyon adede yükseldi.

Özellikle hibrit araçların popülerliğinin arttığı ve satışların yıllık bazda yüzde 83 büyüdüğü Çin’de, bu segment içinde ciddi bir rekabetin olacağı düşünülmektedir. Xiaomi, yeni araç serisini çeşitlendirerek daha fazla pazar payı elde etmeyi hedefliyor. Üç model ile beraber otomobil dünyasına giriş yapacak olan Çinli üretici, otomotiv endüstrisindeki varlığını büyütme niyetini gösteriyor. Elektrikli SU7’nin Şubat’ta tanıtılması bekleniyor, fakat düzenleyici onayların alınmasını beklemek gerekiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir