Xiaomi 28 Aralık 2021 tarihinde yaptığı tanıtımda, şirket hedeflerine de yer verdi. Xiaomi CEO’su ve kurucusu Lei Jun tarafından yapılan açıklamalarda, Xiaomi’nin sektörde birinciliği hedeflediği belirtildi

Xiaomi için 2021 yılı parlak bir dönem oldu. Şirket, Apple gibi sektör devini geçerek Samsung’un ardından 2. sırada yer almıştı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise şirketin hedefleri de büyüdü. Xiaomi adına açıklamalarda bulunan Lei Jun, 2025 yılına kadar dünya birinciliğine ulaşmak istediklerini söyledi. Daha önce benzer bir açıklama Xiaomi Group Çin’in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Redmi Genel Müdürü Lu Weibning tarafından yapılmıştı. Görünen o ki şirket şu anda birincilik tahtına gözünü dikmiş duruyor. 1 numaralı satıcı olarak etkinliğini arttırmayı hedefleyen Xiaomi’nin önünde şu anda 3 yıl var. Bu süre içerisinde daha fazla model ve dikkat çeken farklarla piyasada yer alması beklenen Xiaomi’de hedeflere de paylaşıldı.

Xiaomi satışlarının fiziki mağazalar üzerinden daha çok yaptığı için mağaza sayılarında artışa gitmeyi hedefliyor. Bu kapsamda ise öncelikli hedef totalde 30 bin satış noktasına ulaşmak. Şirket yeni mağazalar ile birlikte sadece cep telefonları değil, tüm ürün gruplarında daha fazla satış yapılması isteniyor.

Avrupa pazarında son dönemlerde güç kaybeden Xiaomi için bu pazar da kritik öneme sahip. Bu pazarda elde edilecek başarılar, Apple ve Samsung’a karşı Xiaomi’nin güç kazanmasını sağlayacak. Bu nedenle de Avrupa için özel planlamalar yapacak olan Xiaomi, 3 yıl boyunca bu hedefine ulaşmak için çabalayacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir