Xiaomi, yeni katlanabilir akıllı telefonu Xiaomi Mix Fold 3 üzerinde çalışıyor. Yeni modelin Türkiye satışının olup olmayacağı belli oldu.

Gün geçtikçe büyüyen katlanabilir akıllı telefon pazarında bir çok marka yer alıyor. Ancak pazarın lideri Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip serileri ile Samsung oluyor. Xiaomi, Huawei ve Oppo gibi Çinli akıllı telefon üreticileri de piyasaya sürdükleri kendi katlanabilir akıllı telefonları ile pazardaki yerlerini sağlamlaştırmaya çalışıyor. Xiaomi de Mi Mix Fold ve Xiaomi Mix Fold 2 isimli katlanabilir akıllı telefonları ile pazarda yerini almıştı.

Xiaomi mix fold 2

Xiaomi’nin Mix serisinin uzun bir geçmişi var. Genellikle Mi Mix serisinde amiral gemisi akıllı telefonlar yer alıyordu. İlerleyen zamanlarda Xiaomi’nin “Mi” ekini çıkarması ile serinin ismi Xiaomi Mix oldu. Xiaomi, Xiaomi Mix serisinin içerisinde yeni teknolojilerine yer veriyordu. Xiaomi bu doğrultuda Xiaomi Mi Mix Alpha isimli her tarafı ekran olan bir prototipi piyasaya sürmüştü. Şimdi ise marka Xiaomi Mix serisinde katlanabilir akıllı telefonlarını piyasaya sürmeye başladı.

Xiaomi Mix Fold 3 Türkiye’ye gelecek mi?

Xiaomi şimdi Xiaomi Mix Fold 3’ü tanıtmaya hazırlanıyor. Serinin diğer iki modeli olan Xiaomi Mi Mix Fold ve Xiaomi Mix Fold 2 Çin’in dışında satışa çıkmamıştı. Sızdırılan bilgilere göre aynı şekilde Xiaomi Mix Fold 3’ün de Çin dışında satışı yapılmayacak. Xiaomi’nin yeni katlanabilir akıllı telefonunun satışı ülkemizde yapılmayacak.

Xiaomi katlanabilir akıllı telefon pazarına oldukça yenilikçi modelleri ile yer alsa da modellerini kendi ülkesi dışında satışa sunmadığı için biraz geride kalıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir