Neredeyse her segmentte akıllı cep telefon üretimi yapan Xiaomi, yeni aldığı patent ile üst segmentte yer alabilir. Söz konusu bu patent yeni bir cep telefonun habercisi olarak değerlendiriliyor. 

Mobil dünyanın liderlerinden biri haline gelen Çin merkezli Xiaomi, orta segmentli cihazların yanı sıra üst segment modellerle de dikkat çekmeyi başarıyor. Yıllardır Mi serisi ile son derece güçlü ve uygun fiyatlı cihazlarla kullanıcıların karşısına çıkan Xiaomi, almış olduğu patent ile yeni bir tasarım diline sahip olabilir. Son yıllar içerisinde birbirini tekrar eden akıllı cep telefonlar, özellikle de tasarım kısmında üreticileri alternatif konusunda çalışmalar yapmaya itiyor. Çerçevesiz ekranlar ile cihazların önünde yer alan tasarım neredeyse önemsiz bir duruma getirilirken düzenleme yapılacak olan tek kısım ise arka taraf oluyor. Xiaomi de almış olduğu yeni patent ile beraber kamera kurulumuna yeni bir bakış açısı kazandırıyor. 

Xiaomi patent ile tasarımda değişiklik yapabilir

3 10

Konuyla ilgili olarak yeni alınan bir patente göre köşeleri yumuşatılmış üst düzey bir akıllı cep telefon ile kullanıcıların karşısına çıkmayı düşünen Xiaomi, yeni amiral gemisi özellikli cihazında çerçeveleri minimum seviyeye düşürebilir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre ilk olarak 25 Eylül 2020 tarihinde Pekin Xiaomi Mobile Software tarafından Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’ne yapılan başvuru, aradan geçen uzun bir zamanın sonunda ortaya çıktı. Patent, 15 Ekim 2021 yılında basının karşısına çıktı. 

Kavisli ekran yapısı ile dikkatleri üzerine toplayan patent, görüntü kısmında en büyük ilgiyi arka kısımda yer alan kamera kısmında görüyor. Ovale benzer gibi duran kamera kurulumu arka kısımda yer alıyor. Cihazda yer alan üçlü kamera bu platformda yer alıyor. İlk kamerayı çerçeveleyen büyük daire göze çarparken üçüncü kameranın ise periskop lens olduğunu belirtmek gerekir.  Arka kısımda yer alan ana kamera şirket tarafından sık sık tercih edilen 108 Megapiksel çözünürlükte sensör olabilir. Onun alt kısmında yer alan kamera ultra geniş açı özelliğine ile geniş açılı çekimler yapmayı kolaylaştırırken, dikdörtgen şeklinde olan sensörlerden periskop lens şeklinde söz etmek mümkündür. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir