Bugünkü yazımızda Xiaomi Redmi Note 8 ve Note 10s telefonlarında NFC özelliğini nasıl aktif hale getireceğinizi anlatacağız.

NFC nasıl kullanılır?
NFC yakın mesafeden veri alışverişi yapmanıza olanak sağlar.

NFC ya da Yakın Alan İletişimi, pek çok cihazın yakın mesafeden kablosuz veri paylaşımı yapmasını sağlayan bir teknolojidir. NFC sayesinde cihazlar arasında basit komutlar ve veri paylaşımı gerçekleştirilebilir. Özellikle banka kartları, kredi kartları ve ulaşım kartları gibi pek çok uygulamada NFC sıklıkla kullanılmaktadır. Artık Apple Pay gibi teknolojilerle kullanıcılar telefonlarını kullanarak ödeme yapabilmektedirler.

NFC teknolojisi, Bluetooth ve Wi-Fi gibi kablosuz sinyaller üzerinden çalışır. Radyo dalgaları aracılığıyla bilgi aktarımını sağlar. NFC, teknolojik cihazlar arasında yakın mesafeden veri paylaşımına fırsat tanır. Özellikle temassız ödeme özelliği, NFC’nin en yaygın kullanılan bir özelliği olarak karşımıza çıkmaktadır. NFC teknolojisi, pek çok verinin aktarımı için yeterli hıza sahip bir teknolojidir. Bir yandan Veri aktarımı yaparken diğer yandan da zamandan kazancınız olacaktır.

Redmi Note 8 ve Note 10s telefonlarınızda NFC nasıl etkin hale getirilir?

1) Ayarlar menüsüne gidin ve “Bağlantı ve Paylaşım” seçeneğini seçin.

2) Ekranı aşağı doğru kaydırarak NFC seçeneğini bulun ve aktif hale getirin.

1111111

Artık Redmi Note 8 ve Note 10s telefonlarınızın NFC özelliği etkinleştirilmiş durumda! Pil tasarrufu yapmak isterseniz, NFC’yi sadece kullanmanız gerektiğinde etkinleştirip diğer zamanlarda devre dışı bırakmanızı öneririz. Böylelikle bu şekilde yaparsanız telefonunuzu uzun zaman kullanmanızı sağlayacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir