Xiaomi, 2020 yılı içerisinde duyurusunu gerçekleştirdiği Redmi 10 serisine yeni cihazlar eklemeye devam ediyor. Serinin yakın zaman içerisinde duyurusunun yapılması beklenen yeni modeli Redmi 10A, Geekbench ve FCC kayıtlarında kendini gösterdi

Redmi 10A giriş seviyesinde heyecanlandırmayı başardı

Geekbench 4 test sonuçlarında ortaya çıkan Redmi 10A, 220233L2C model numarasına sahiptir. Bu model numarasına bakıldığında cihazın Redmi 10A’nın Çin versiyonu olduğu düşünülüyor. MediaTek Helio G25 işlemci ve 4 GB RAM’e sahip olduğu ortaya çıkarılan bu telefonda Android 11 işletim sistemi bulunacak. Bu donanım konfigürasyonu tek çekirdekten 791 puan almayı başarırken, çoklu çekirdek performansı ise 3.630 puan olarak ölçülmüştür. Xiaomi Redmi 10A’nın FCC kayıtlarından elde edilen bilgilere göre ise küresel olarak sunulan versiyon başta olmak üzere daha fazla veri sunuluyor. 

6

220233L2G model numarası ile çıkmaya hazırlanan bu versiyonda 2/3/4 GB RAM ve 32/64/128 GB depolama seçenekleri yer alıyor. Aynı zamanda 13+2 MP çift arka kamera, parmak izi okuyucu ve MIUI 12.5 arayüzü ise cihazın elde edilen bilgilerini tamamlıyor. Giriş seviyesinde olduğu belirtilen Redmi 10A, büyük ihtimalle gelecek hafta içerisinde resmi olarak sunulacak. Telefonun fiyatı ile ilgili olarak şu an için bilgi bulunmuyor olsa da 100 dolar civarında fiyat etiketi pek de sürpriz olmayacaktır. Son olarak belirtmek gerekirse cihazın ülkemizde satışa sunulma ihtimalinin oldukça yüksel olduğunu da belirtmek gerekir. 

Xiaomi, bu yıl akıllı telefonlarıyla anılacak

7

Çin merkezli başarılı teknoloji şirketi Xiaomi, geçtiğimiz yıl içerisinde Huawei’nin kaybetmiş olduğu pazar payını büyük anlamda toplamayı başarmıştı. Bu sayede akıllı cep telefon pazarında zirvede yer almak adına mücadele eden marka, 2022’de adeta gövde gösterisi yapmak adına hazırlıklara başladı. Elde edilen bilgilere göre yalnızca yılın ilk çeyrek döneminde 12 yeni akıllı cep telefon duyurulması da planlar arasındadır. Bu telefonlardan biri Xiaomi markasına sahipken, diğer cihazlardan 7’si ise Redmi ve 4’ü POCO markası altında olacak. Model bazında da Redmi Note 12 ve POCO M5 serisi daha güçlü olarak değerlendiriliyor.

Çin merkezli akıllı şirketin bu kadar çok model duyurmasının altında ise oldukça farklı nedenler yatıyor. Bilindiği üzere Xiaomi’nin alt markaları, pek çok telefon modelinde ortak bir ürün olarak kullanılıyor. Markalara göre bir takım tasarımsal değişiklikler ile adından söz ettiren bu cihazların donanımsal olarak özellikleri ise birbirine oldukça benzerlik gösteriyor. Bu sebeple de adından söz ettiren Redmi ve POCO markalı telefonların önemli kısmı ufak farklılıklar dışında aynı olabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir