Teknoloji devlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkan Xiaomi, anavatanı olan Çin’de Telegram uygulamasını tehlikeli bulduğu için MIUI akıllı telefonlarında yükleme yasağı getirdi. Şirketin yapmış olduğu bu yasağa karşı Çin halkı, başka uygulamalar için de uygulayabileceği düşüncesi ile tepki gösteriyor. 

Xiaomi Telegram Uygulamasına Yasak Getirdi

Xiaomi’nin Telegram’ı hangi sebeple tehlikeli görerek erişim yasağı getirdiği konusunda henüz bir açıklamada bulunmadı. Batı medyasından gelen görüşlere göre ise Çin hükümeti ifade özgürlüğünü destekleyen platformlardan birisi olması nedeni ile böyle bir karar aldığını düşünüyor. 

Xiaomi, geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleştirmiş olduğu MIUI 13 güncellemesiyle cihazlara yüklenen tehlikeli uygulamaları tespitini sağlayarak kolayca engelleme ve haberdar etme özelliğini getirmişti. Bu özellik sayesinde kullanıcıların bilgileri ve gizlilikleri korunsa da farklı uygulamaların yüklenmesine de izin verilmediği için yine yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Yeni getirilmiş olan güncellemeyle beraber MIUI, Telegramın telefona yüklenmesinde  kullanıcılara uyarıda bulunuyor.

“Bu uygulama Xiaomi’nin güvenlik kontrolünden geçmedi. Bu uygulama bir aldatmaca olabilir ve hileli ücretlendirmeye veya mantıksız tüketim riskine yol açabilir. Güvenlik sebebiyle, uygulamaları güvende tutmak ve tehlikeli uygulamalara karşı korumak için güvenlik önlemlerini etkinleştirmeniz önerilir.” ifadeleri kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Geçtiğimiz hafta, Irak İletişim Bakanlığı tarafından verilen karar göre, ülkede Telegram platformunun yasağının kaldırılmış olduğunu duyurdu. Çin hükümeti ise bu kararın tam tersi yönünde bir kararla geldi. Diğer bir taraftan ise Telegram geçmiş olduğumuz günler içerisinde bir kutlama yaptı. Telegram kurucusu olan Pavel Durov’un yapmış olduğu duyurusuna göre, Telegram’ın lansmanının 10. yıl dönümü kutlamaları yapılıyor. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir