Dünyanın en büyük 4 akıllı telefon üreticisinden biri olan Xiaomi, Xiaomi 14 ile MIUI arayüzüne veda etti. Şirket bundan sonra cihazlarında HyperOS işletim sistemini kullanacak.

Xiaomi, geçtiğimiz dönemde Xiaomi 14’ün tanıtılmasıyla beraber yeni bir dönemin başlayacağı sinyallerini vermişti bugün ise yayınladığı video ile birlikte bu arayüze veda ettiğini duyurdu. Yeni kullanılacak olan HyperOS işletim sistemi sadece bir işletim sistemi değil aynı zamanda bir ekosistem. Xiaomi’nin yayınladığı videoya göre, kullanıcılar yeni işletim sisteminin entegrasyon özelliği sayesinde akıllı ev, telefon ve arabalarını tek bir uygulama içerisinde kontrol edebilecek. Bu yenilik sayesinde Xiaomi sadece akıllı telefon markası olmadığını, insan yaşamını kolaylaştırmak ve yaşam konforunu arttırmak için teknolojiyi kullandığını göstermiş oldu. 

Xiaomi HyperOs teknolojisi

Xiaomi, ortaya çıktığından itibaren 200’den fazla çeşit ürünüyle dikkat çeken bir büyüme gösterdi. Xiaomi, cihazlarında farklı işletim sistemleri kullanılmasından kaynaklanan karışıklık yaşandı. Bu karışıklık sonucunda bir ekosistem geliştirdi ve HyperOs kullanmaya karar verdi.

Xiaomi MIUI yerine artık HyperOS kullanacağını duyurdu
HyperOS Teknolojisi

HyperOS işletim sistem, akıllı ev, telefon ve arabalar gibi cihazları birbirine uyumlu hale getirerek Xiaomi kullanıcıların yaşamını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir