MIUI 13’ün üzerine gelecek Xiaomi MIUI 14 arayüzü için çalışmalar her geçen gün hızlanarak devam ediyor. Xiaomi MIUI 14 hakkında yeni bilgiler elde edildi.

Android 13 temelli Xiaomi MIUI 14 arayüzünün şu an için ne zaman sunulacağı hakkında henüz bilgi elde edilmedi. Tüm dünyadaki kullanıcılar için 2022’nin son aylarına doğru paylaşılması bekleniyor. Yeni versiyon pek çok Xiaomi ve Redmi modellerinde yerini alacak. Peki, söz konusu bu arayüz ile neler gelecek?

İlgili haber: MIUI 14 alacak cihaz listesi sızdırıldı! İşte güncellenecek modeller

Cihaz hakkında yapılan sızıntılar pek çok detayı gözler önüne seriyor. Örnek vermek gerekirse bu yeni arayüz ile Bluetooth LE Audio altyapısına tam destek verilecek. Destek alan cihazlarda yüksek kaliteli yeni kodek kullanılacak ve Auracast desteği de listede yerini alacak. Auracast desteğiyle bir telefona birden fazla hoparlör veya kulaklık gibi aygıtlar bağlanabilecek. Burada çiftli aktarım desteği söz konusu olacak. Yani telefondan çıkan ses iki farklı kablosuz kulaklığa da aynı anda gidebilecek.

xiaomi miui 14 hakkinda elde edilen guncel bilgiler

Galeri uygulamasına yerleşik olarak metin algılama özelliği getirilecek. Bu özellik ile kişilerin fotoğraflardaki metinleri düzenlebilir şekilde alması sağlanacak. Aynı zamanda galeri uygulaması belirli eski fotoğrafları kullanıcılara hatırlatacak, fotoğraf temelli bir sistem entegre edilecek.

Asistan ve saat arayüzlerinde de güncelleme getirecek olan MIUI 14, elbette şimdilik belli olmayan farklı özelliklere de sahip olacak. Android 13 temelli Xiaomi MIUI 14 arayüzü, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı güvenlik sistemini daha da güçlendirecek ve bildirim sistemine de göz atacak. Yeni sistem bildirimler direk olarak bildirim penceresi üzerinden kapatılabilecek, eski bildirimler karışıklığı gidermek adına temizlenebilecek. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günler içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir