Xiaomi, Android tabanlı akıllı cep telefon arayüzü MIUI’ın en güncel seçeneği olacak olan MIUI 13 resmi olarak tanıtımını gerçekleşti. Ön plan çıkan yenilikleri dile getiren arayüzün bir de tablet versiyonu olacak. 

Birkaç hafta öncesinde Xiaomi’nin Android tabanlı akıllı telefon arayüzü MIUI’ın yeni versiyonu MIUI 13’ün ilk çıktığı günden itibaren modelleri ve o zamana kadar bilinen özelliklerden bahsedildi. Bugün içerisinde Xiaomi 12 ailesini kullanıcıların beğenisine sunan şirket, lansmanda bu yeni arayüzü versiyonunda sundu. MIUI 13 bugüne kadar sadece dedikodu ve sızıntılar da adından söz ettiriyordu. Fakat Xiaomi bugün yeni versiyonunu resmi olarak tanıtacak. 

29 5

Performans önemli miktarda artırıldı

Ürünün performansına değinmek gerekirse Xiaomi amiral gemileri yeni seçenek ile beraber 12.5 versiyonuna göre 15% daha az kare atlama sorunu ile karşı karşıya kaldı. Bu oran orta segment modellerde 32% ve alt segment modellerde 52%’ye kadar çıktı. Elbette bu sonuçlar cihazların yüksek güç harcaması gereken işlemlerde sabit konumda alınan veriler oluşuyor. Günlük kulanım bu oranların çok daha iyi bir sonuç olacağı kesindir. Aynı zamanda bu versiyonla cihazda aynı anda 14 uygulama açabiliyor. Elbette ki bu sonuçlar cihazların yüksek güç harcanması gereken durumlarda sabit bir konumda alınan verilerden oluşuyor. Günlük olarak kullanımda bu oranların çok daha iyi bir şekilde olacağı kesindir. Aynı zamanda bu seçenekle telefonda aynı zamanda 14 uygulama yapılabiliyor. Rakip olan telefonlar ise Huawei P50, Vivo X60 Pro Plus, ve Oppo Find X3 Pro’da bu sayı sırasıyla 13, 9, ve 5 şeklindedir.

Daha güvenli kullanım sağlıyor

Güvenlik teknolojik cihazlar için özellikle bu yıllar içerisinde önemli büyülükler vardır. Xiaomi de bunu göz önünde bulundurmak gerekirse yüz tanıma özelliği geliştiriyor. MIUI 13’te bu özellik kullanıcıların gövdesini tamamen görmezden gelip sadece yüze odaklanıyor ve ve yüzü kıvrımları ile beraber üç boyutlu olarak tarayarak kilidin bir fotoğrafla açılmasının önüne geçiyor. Versiyonla beraber gelecek olan özellikler arasında ‘gizlilik filigranı’ ve ‘dolandırıcılık korumalı’ adlı özellikler de bulunuyor. Fakat bu özelliklerin fonksiyonu ile ilgili açıklama da yapılmamıştır. 

MIUI 13 ile renkler ve font daha canlı olacak

Daha canlı bir tasarım ile beraber gelen MIUI 13’te özellikle widget’lara yönelik olarak yenilikler vardır. Bunun yanı sıra MiSans adında bir yeni font kullanan seçenekte birbirinden iç açısı hareketli duvar kağıtları da vardır. Bunlar ile beraber daha verimli bir kullanım elde etmek mümkün olacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir