Xiaomi, çocuk akıllı saatleri pazarında da iddialı. Şirket yeni modeli Mitu Kids Smartwatch 7X için tanıtım gerçekleştirdi.

Çocukların güvenliği ve takibinin yapılabilmesi adına akıllı araçlar önemli bir destek sağlıyor. Bu alanda yeni bir model geliştiren Xiaomi, Mitu Kids Smartwatch 7X adını verdiği yeni modelini tanıttı. Pembe ve mavi olarak iki farklı renk ile pazarda ye alacak akıllı saatin satış fiyatı ise 83 dolar. Uygun fiyatı ile piyasada kullanılacak olan akıllı saatler, uzun takip süresi ve ek özellikleriyle dikkat çekiyor.

Xiaomi Mitu Kids Smartwatch 7X Özellikleri

Mitu Kids Smartwatch 7X’te konum ve GPS özellikleri için özel geliştirilmeler yapılmış. Çift frekanslı GPS’in kullanıldığı akıllı saatte, bu sayede daha doğru konum bulunabiliyor. İç mekanlarda, alışveriş merkezi gibi yerlerde AI konumlandırma özelliğini kullanan saat, böylece gerçek zamanlı olarak başarılı bir şekilde konum takibinin yapılmasına imkan tanınıyor. Üstelik ailelerin takip işlevleri sırasında pek çok işlemin yapılabileceği gibi rotadan sapmada bildirim, bir yerde çok uzun süre kalınması halinde uyarı alınabiliyor.

Xiaomi Mitu Kids Smartwatch 7X Modelini Tanıttı
Xiaomi Mitu Kids Smartwatch 7X Modelini Tanıttı

Son 3 Aydaki Yürüyüş Geçmişi Görüntülenebiliyor

Yeni akıllı saatte dikkat çeken bir diğer özellik ise yürüyüş geçmişi. Son 90 gündeki verilerin kayıt altına tutulduğu saatte, yüksek hassasiyetli yörünge sayesinde saatin kullanımda olduğu dönemlerde nerelere gidildiği, nasıl bir rotanın takip edildiği kolayca görülebiliyor. Çift frekanslı GPS ve barometre sayesinde 3D zemin konumlandırma yapabilen saat, Xiaomi’nin bu alandaki özel teknolojisini kullanıyor. Üstelik ağ bağlantısının olmadığı durumlarda dahi verileri çevrimdışı olarak kaydeden Mitu Kids Smartwatch 7X, böylece herhangi bir kayıp yaşanmasının da önüne geçiyor.

Mitu Kids Smartwatch 7X Teknik Özellikleri

Akıllı saatte yer alan teknik özellikler ise şöyle;

  • Ekran: 1.68 inç IPS TFT HD ekran
  • Mod: 18 spor modu ve 5 fiziksel kontrol işlevi
  • Suya karşı dayanıklılık: 20 metreye karşı su geçirme özelliği ile çocuk yıkama ya da yağmur gibi durumlarda sorunsuz kullanım.
  • Ön kamera: 5mp
  • Yan kamera: 8 MP
  • Batarya: 950mAh
  • Depolama alanı: 4 GB

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir