Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin tıpkı Google’ın Drive hizmeti gibi bir bulut depolama servisi bulunuyor. Sadece Xiaomi kullanıcılarına özel olan Xiaomi Cloud nedir ve nasıl giriş yapılır bu içeriğimizde bunun detaylarına bakacağız. Akıllı telefonlar her ne kadar yüksek depolama birimlerine sahip olsalar da, kolay bir şekilde dolabiliyorlar. Özellikle çekilen fotoğraflar, yüklenen uygulamalar daha çok düşük hafızalı akıllı telefonlarda hafıza problemi yaşatabiliyor. Bu noktada ise üretici şirketlerin bulut depolama hizmetleri hayat kurtarıcı olabiliyor. Google cephesinde bu durum Google Drive ve Fotoğraflar olarak yer alırken, Xiaomi tarafında da Xiaomi Mi Cloud alternatifi bulunuyor.

Her Xiaomi kullanıcısı tarafından açılabilen Mi hesabı için otomatik olarak 12 GB ücretsiz Mi Cloud depolama alanı veriliyor. Peki Xiaomi Mi Cloud hesabı nasıl açılır ve nasıl kullanılır? Gelin bakalım.

Xiaomi Mi Cloud nedir?

1 1593352112

Xiaomi Mi Cloud, 2012’den beri Xiaomi tarafından kullanıcılara sunulmuş olan bir bulut veri depolama hizmetidir. Veri senkronizasyonu, yedekleme, cihaz bulma, hesap yönetimi ve alan genişletme gibi imkanlar da sağlayabilen Mi Cloud hizmeti iCloud, Google Drive gibi hizmetlerin alternatifi olarak karşımıza geliyor.

Xiaomi Mi Cloud nasıl kullanılır?

  • Buradaki bağlantı üzerinden hesabınızı oluşturun.
  • Sizden istenilen bilgileri doldurun ve telefon numaranız ile de kayıt olabilirsiniz.
  • Gelen ekranda şifrenizi belirleyin.
  • Akıllı telefon ayarlar menüsüne erişin ve Xiaomi hesabı bölümüne tıklayarak üyeliğiniz ile giriş yapın.
  • Ayarlar ekranına geri ulaşarak “Senkronize et” seçeneğine tıklayın.
  • Senkronizasyonda “Mi Cloud’a” tıklayın ve giriş yapın.

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra akıllı telefonunuzda yer alan alanın kullanımı görüntülemek için “Bulut Depolama Alanı’na” tıklayın. Bu işlem ile telefonunuzda yer alan boş ve dolu alanı detayları ile görüntüleyebilirsiniz. Bu kapsamda kısa mesajları, kişileri, bulut albümleri, notları, kayıtları ve dişte depolanan olan diğer bilgiler için ise “Bulut verilerini görüntüle” butonuna tıklayın. Bu butona bastıktan sonra karşınıza bulut hesabınız ile alakalı veriler çıkacaktır. Akıllı telefonunuzun ayarlarını, alarmları ve düzenini yedeklemek istiyorsanız ise “Cep telefonu yedeklemesi” bölümünü açın.

“Diğer senkronizasyon seçenekleri” bölümüne basarak gelen kısımdan arama günlükleri kayıtları, kayıt cihazları, tarayıcılar, müzikler, favoriler, WLAN, takvimler, güvenlik merkezleri gibi seçenekleri göreceksiniz. Bu özellikler ile alakalı ayarları buradan gerçekleştirebilirsiniz. Diğer yandan Xiaomi Mi Cloud’da bulunan “Telefonu bulma” özelliği ile Xiaomi telefonunuzu bulabilir ve takip edebilirsiniz. Bununla alakalı ayarlara “Telefonu bulma” özelliğinden erişebilirsiniz.

Mi Cloud hesabı nasıl silinir?

2 1593352123

Xiaomi’nin Mi Cloud hizmetlerini iptal etme ve hesap silme ile alakalı tüm işlemler için [email protected] adresine bir e-posta göndermeniz yeterli olacaktır. Mi Cloud hesabınızı sildiğiniz zaman şifreler, Xiaomi Cloud verileri, fotoğraflar, kişiler dahil olarak tüm verilerinizin kalıcı olarak silineceğini belirtelim. Silmeden önce size olan gerekli bilgileri başka bir yere almanızı öneririz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir