Xiaomi, hiç şüphesiz ki dünyanın en önde gelen teknoloji şirketlerinden biri haline geldi. Güvenlik kamerası sektöründe de aranan marka olmayı başardı!

2023 senesinin Temmuz ayında açıklanan veriler doğrultusunda Çin’in online güvenlik kamerası satışlarında göze çarpan bir ilerleme görüldü. Bu ayda 2.03 milyon ünitelik devasa bir satış yapıldı. Bu durum, bir önceki seneye bakıldığında %36.5’lik bir artış olduğunu ortaya koydu. Fakat bahsi geçen büyüme, bir önceki aya nazaran %2.2’lik ufak bir düşüş de yaşadı.

Satışlar maddi açıdan 460 milyon yuan gelir elde edildiği manasını taşıyor. Bir önceki seneye göre gelirde %41.1’lik bir artışa rastlanmış oldu. Ortalama açıdan bakıldığında Pazar fiyatı çevrim içi satışlarda 31 dolar olarak netleştirilmiştir. Söylenen fiyat önceki seneye göre 0.96 dolar, bir önceki aya göre de 0.68 dolar daha yüksektir.

Güvenlik Kamerası Sektörü Xiaomi’den Sorulur

Xiaomi güvenlik kamerası
Xiaomi güvenlik kamerası

Her bir markanın bu büyümede büyük bir rolü olmuştur. Dev marka Xiaomi, online güvenlik kamerası konusunda liderliğe oturdu. Pazar içerisinde %16.8’lik bir payı bulunan bu marka, rakiplerini ışık hızı ile geride bırakmayı başardı.

Xiaomi markasını %11.1’lik pazar payına sahip olması ile Qiao An markası izledi. Fakat Qiao An ve Xiaomi arasında büyük bir fark olduğunu da belirtmiş olalım. Yoosee markası üçüncü sırayı takip ederken TP-Link de dördüncü olmuştur.

2023 senesinin Temmuz ayında yapılan satışların yüzde 31’lik kısmı dış mekan kameralarından meydana gelmektedir. Bu da aslında önceki seneye göre gözle görülür bir artış olduğunun kanıtıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir