Xiaomi akıllı telefon kullanıcıları özellikle oyunlarda yüksek FPS değerlerine ulaşabilmek adına Game Turbo 4.0 özelliğini etkinleştirmesi gerekiyor. PUBG gibi oyunlarda önemli avantajlar sağlayan bu özel uygulama, cihazlarda performansın artmasını sağlıyor. Xiaomi modelleri için geliştirilen ve aynı zamanda Redmi ve Poco gibi cihazlarda da desteklenen uygulamanın kullanılabilmesi adına telefonlarda en az Qualcomm Snapdragon 865 işlemci olması gerekiyor. Bu işlemcinin olmaması halinde ise kullanıcıların yapabileceği herhangi bir işlem bulunmuyor.

Game Turbo 4.0 nasıl etkinleştirilir? 

Game Turbo 4.0 olarak adlandırılan özelliğini etkin hale getirilebilmesi adına öncelikle uygulamaların indirilmesi gerekiyor. 

>SetEdit

>LADB

Uygulamalarını indirilmesi ile birlikte geliştirici seçeneklerinin açılması gerekiyor. Bunun için ise IMEI sürümüne arka arkaya dokunmanız yeterli. Ardından telefon ayarlar bölümünde yer alan ek ayarlar kısmından geliştirici seçeneklerini açmalısınız.

USB ile yükleme, USB hata ayıklama olarak iki seçeneğin seçilmesi ve ardından kablosuz hata ayıklama özelliğinin açılması ile birlikte ilk işlemler tamamlanabiliyor.

Ardından LADB uygulamasına giriş yaparak uygulamayı yüzer pencere haline getirmeniz ve ardından Wireless debugging menüsü üzerinden “Pair device with pairing code” seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

LADB uygulamasının port bölümüne ip adresi ve Port yazılırken, Wi-Fi eşleştirme kodun altındaki sayıları da yine LADB uygulamasının eşleştirme kodu bölümüne girmeniz gerekiyor.

Ardından SetEdit uygulamaya giriş yaparak aşağıdaki kodu girin.

pm grant by4a.setedit22 android. permission.WRITE_SECURE_SETTINGS

Daha sonrasında SetEdit uygulaması üzerinden yukarıda yer alan bölümü global table yaparak GPU TUNER SWITCH adımlarını takip edin.

GPU TUNER ANAHTARI bölümünden DEĞER düzenle diyerek veriyi doğru olarak değiştirin.

Tüm bu ayarları yaptıktan sonra oyunlarda doku kalitesini ve ekran çözünürlüğünü kolay bir şekilde değiştirmeniz ve daha iyi bir performans alacak şekilde ayarlayabilmeniz mümkün olacak. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Xiaomi FPS artışı için Game Turbo 4.0 nasıl etkinleştirilir?”

  • Mete
    2 Nisan 2022 at 15:04

    Fbs nasıl artirilir