2021 yılında, kendi elektrikli otomobilini üretecek teknoloji şirketleri arasına Çinli Xiaomi de eklenmiş ve çalışmalara dahada hız vermişti.

Xiaomi’nin kurucu ortağı ve CEO’su Lei Jun, şirketin elektrikli araçlarının 2024’ün ilk yarısında seri üretime başlayacağını söyleyen akıllı telefon üreticisi, Çin’de oldukça rekabetçi hale gelen yeni bir pazara girmek için bir erken tarihli bir zaman çizelgesi verdi.

xiaomi otomobil

Aracın kış performans testleri tamamlandı

Xiaomi’nin CEO’su, şirketin ilk elektrikli otomobilinin kış testlerinin başarıyla gerçekleştirdiğini ve seri üretimin başlamasına çok az bir zaman kaldığını söyledi.

Seri üretim seneye başlayacak

Xiaomi CEO’su, açıklamasında aracın ilk modelini gelecek yılın ilk yarısında seri üretim başlayacağını umduğunu ifade etti.

Otonom sürüşün denenmesi için ilk aşamasında Çin’de 140’tan fazla araç ile test edilmesi planlanıyor. Şirket, 2024 yılına kadar pazarda lider konuma gelmeyi hedefliyor. Ancak bu hedefin düşük ihtimalli bir iddia olduğu da bariz

Xiaomi’nin yeni arabasının fiyatı ne olacak

Xiaomi aracını Modena kod adına sahip tamamen elektrikli bir sedan olacak. Daha önce aracın 22 bin ila 29 bin dolar civarında bir rakamdan satılması beklenirken, şimdi ise bu fiyat 40 bin dolar seviyelerine kadar yükseldi. Yapılan açıklamaya göre araçların her biri Qualcomm 8295 yongasına sahip üç versiyon olacak şekilde satışa sunulacak.

Xiaomi kurucu ortağı ve CEO’su olan Lei Jun’a göre elektrikli otomobil piyasası yeterli olgunluğa ulaştığında, pazarın yüzde 80’i 5 markanın hakimiyetinde olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir