Elektrikli otomobil konusunda özel bir çalışma içerisinde olan Xiaomi elektrikli araçlar için seri üretim tarihini açıkladı. Şirket bu alanda da yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyor.

Elektrikli otomobiller hakkında bugüne kadar pek çok teknoloji şirketi de çalışmalar yapacağını resmi bir şekilde duyurdu. Konu ile ilgili yapılan son açıklamalar ise Xiaomi’den geldi. Şirketin CEO’su ve kurucusu Lei Jun tarafından yapılan açıklamalarda, şirketin elektrikli otomobiller alanında önemli bir çalışma içerisinde olduğu ve üretimlere de kısa süre içerisinde başlanacağı ifade edildi.

Xiaomi elektrikli otomobillerde hangi aşamada?

Açıklamalara göre şirket 10 milyar dolar tutarında bir yatırım yapmayı öngörüyor. Yatırımlar ile birlikte elektrikli araçlar için yeni teknolojilerin de geliştirmesi sağlanacak. Yeni teknolojiler için özel isimleri tescil ettiren ve böylece gerekli alt yapı çalışmalarını yapmış olan Xiaomi, sektörde beklenti yaratmayı da başardı.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan yeni çalışmalar ile birlikte şirket elektrikli araçlar konusunda daha iddialı bir şekilde pazarda yer almaya başlayacak. Açıklamalarda en çok dikkat çeken ise üretim tarihinin paylaşılması oldu.

Açıklamalara göre şirket mevcut yatırımları ile birlikte 2024 yılının ilk yarısından itibaren elektrikli araçlarda seri üretimlere başlayacak. Seri üretim sonrasında ise banttan çıkan araçlar için satış süreci başlatılacak ve şirket otomotiv dünyasında da iddiasını ortaya koymuş olacak.

Deepmotion’ı satın almıştı

Şirket özellikle bu alanda faaliyet gösterebilmek adına Ağustos ayı içerisinde önemli bir satın alma gerçekleştirmişti. 77 milyon dolarlık bu satın alma sonrasında Deepmotion olarak adlandırılan şirket Xiaomi bünyesine geçmişti. Böylece şirketin elektrikli araçlar üretimi ve elektrikli araçlarda kullanılacak teknolojileri geliştirmesine de uygun bir ortam hazırlanmıştı.

Hangi bölgelerde satışa çıkacak?

Şirket tarafından yapılan açıklamalar sonrasında özellikle yeni araçların hangi pazarlarda satılacağı merak edilmeye başladı. Xiaomi araçları kuşkusuz ilk olarak kendi ülkesinde satışa sunacak. Türkiye pazarında yeni cihazları ile yer alan şirketin özellikle araçlar söz konusu olduğunda nasıl davranacağı ve herhangi bir şekilde pazara giriş yapıp yapmayacağı bilinmiyor. Önümüzdeki dönemlerde bu konu ile ilgili daha kapsamlı haberler gelebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir