Xiaomi, akıllı telefonlardaki kamera deneyimini iyileştirmek adına DSLR benzeri bir kamera sistemi üzerinde çalışıyor. Yeni bilgiler, markanın bu alanda iddialı bir atılım yapabileceğini gösteriyor.

Xiaomi’nin yeni patenti ortaya çıktı. Patente göre şirket akıllı telefonlara DSLR deneyimini getirmek istiyor. Yakınlaştırma konusunda çok daha iyi bir performans sunabilecek olan kamera sistemi, Xiaomi hayranlarını şimdiden heyecanlandırmayı başardı. Üstelik sızdırılan yeni posterde 4 Ekim’de özel bir tanıtımın yapılacağı ve bu tanıtımda Xiaomi 12T modelinin tanıtılacağı belirtildi.

Xiaomi Civi 2 tanıtıldı! İşte özellikleri

DSLR benzer. Kamera sistemi neler getirebilir?

87

DSLR odaklı geliştirilen yeni kamera sisteminde kullanıcılar için daha iyi kamera deneyimi ve yakınlaştırma fırsatı sunulabilir. Dijital yakınlaştırmalarda istenen verimin alınmaması, lensler arasındaki geçişlerde video kaydında sorunların yaşanması ve net olmayan görüntülerin alınması şu anda akıllı telefonlardaki en büyük sorunlar arsında. Xiaomi kamera patentinde ise değişken odak uzaklığına sahip, tek ve büyük bir kamerayı kullanmayı hedefliyor. Bu kamera sisteminde şu andaki modellerden alışkın olduğumuz telefoto ya da geniş kamera destekleri bulunmayacak ve telefonlar tek kamera ile desteklenecek.

Şu anda patenti ile geliştirme aşamasında olan teknoloji, Xiaomi tarafından ne zaman sunulur bilinmiyor. Ancak böyle bir yenilik, akıllı telefon sektöründe oyun değiştirici olabilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir