Xiaomi Civi 4 Pro modeli için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bugün tanıtılacak cihaz için ön bilgilendirmelerde yapay zeka özelliğine vurgu yapıldı.

Xiaomi’nin yeni iddialı modeli bugün Çin’de tanıtılacak. Tanıtım öncesinde önemli veriler sunan Xiaomi, Xiaomi Civi 4 Pro modelinin ön kamerasında çift modüle ve yapay zekaya yer verileceğini duyurdu. 32 MP çift ön kameraya sahip olacak Xiaomi Civi 4 Pro, yapay zeka desteğinin yanı sıra farklı bir açılar sunacak. Bir kamera 78 derecelik FOV ile, diğeri ise 100 derecelik FOV ile gelecek ve böylece ön kamerada rakiplerine göre çok daha geniş bir alanda çekim imkanı sağlayacak.

Xiaomi Civi 4 Pro Yapay Zeka Kamerasıyla Gelecek
Xiaomi Civi 4 Pro Yapay Zeka Kamerasıyla Gelecek

Xiaomi Civi 4 Pro Yapay Zekası Neler Sunacak?

Xiaomi Civi 4 Pro’da ön kameralarda AI GAN 4.0 desteği bulunacak. Bu ön kameralarda yapay zeka özellikleriyle kişilerin fotoğraf çekimlerinde otomatik olarak iyileştirmeler yapılacak. Bu iyileştirmeler arasında en çok dikkat çekeni ise boyun kırışıklığı giderme oldu. öyle ki boyun bölgesindeki yatay ve dikey kırışıklıkları, kişileri rahatsız edebildiği gibi Xiaomi Civi 4 Pro modelinin çekimleriyle ortadan kaldırılacak. Boyun çizgilerinin yanı sıra yapay zeka yardımı ile cilt tonunu uyarlama, beyaz dişler ve parlak gözler gibi pek çok iyileştirme yapılabilecek. Xiaomi 14 Ultra modelinde kullanılan ana portre özelliğinin Xiaomi Civi 4 Pro’ya taşıyan Xiaomi, Leica ile yaptığı ortaklık sonucunda görüntü kalitesini de iyileştiriyor.

Arka kamera performansında çok daha iddialı olacak Xiaomi Civi 4 Pro’da geniş bir f/1.63 diyafram açıklığı ile desteklenen OmniVision Light Hunter 800 sensörüyle gelecek. Bu model en son Redmi K70 Pro’da kullanılırken bu modeldeki kamera performansı büyük ilgi çekmişti. Benzer bir durum şimdi ön kameralarıyla da fark yaratacak Xiaomi Civi 4 Pro’da görülebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir