Xiaomi, HyperOS adını verdiği yeni sisteminden bir özelliği iptal edecek. İşte Xiaomi’nin yapacağı güncellemeden ilk detaylar…

HyperOS için geliştirmelerin devam ettiği Xiaomi cephesinde bu sefer bir özellik sistemden çıkarılacak. MIUI 12’de kullanıcıların ilgisini çeken arka planda video oynatma özelliği HyperOS’ta yer almayacak. Bu nedenle HyperOS’a geçiş yapan kullanıcılar bu özelliği çok sık kullanıyorsa bu özellikten yararlanamayacak. Bu kararın arkasında ise Google’ın uyarısının yer aldığı düşünülüyor.

Arka Planda Video Oynatma HyperOS’ta Neden Yer Almayacak?

Arka planda video oynatma gibi özellikler YouTube Premium özellikleri arasında yer alıyor. bu nedenle de Google’ın bu tip özelliklere sıcak bakmadığı biliniyor. Premium aboneliği olmayanların arka planda video oynatması ve müzik dinlemesi mümkün olmazken yazılımsal destek ile bunun kullanıcılara ücretsiz sunulmasına Google cephesi sıcak bakmıyor.

Xiaomi Bu Sefer HyperOS'tan Bir Özellik Kaldıracak
Xiaomi Bu Sefer HyperOS’tan Bir Özellik Kaldıracak

HyperOS için bu özelliği araç kutusundan çıkaran Xiaomi,  bu değişikliği önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara sunacak. MIUI 15 ile gelecek bu yenilik, Xiaomi tarafından HyperOS olarak adlandırıldığından dolayı kafalarda karışıklık yaratılabiliyor. Bu nedenle şirketin bu ikili isimlendirmesine de dikkat edilmesi gerekiyor.

Google ile sürekli iş birliğinde olan Xiaomi cephesinden böyle bir hamle gelmesi sürpriz değil. Bundan sonraki süreçte ilgili özelliği kullanmak isteyenlerin tek seçeneği YouTube Premium aboneliğinin alınması. Xiaomi’nin yeni güncellemeyi ne zaman yapacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak kısa süre içerisinde güncellemenin gelmesi bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir