Xiaomi CEO’su Lei Jun tarafından yapılan açıklamalarda ilk Xiaomi’nin dünyanın bir numaralı akıllı telefon markası olmak istediği belirtildi.

Son dönemlerde önemli bir atılım yaparak pek çok farklı markayı geçmeyi başaran Xiaomi, yeni yapılan açıklamalar ile yeniden gündemde. Şirket CEO’su Lei Jun tarafından yapılan açıklamalarda şirketin büyük bir hedefinin olduğu ve bu konuda da yeterli potansiyelin şirkette yer aldığı belirtildi.  Düzenlenen özel bir etkinlikte konuşma yapan şirket CEO’su akıllı cihaz üretimi konusunda tamamen sınırsız ve özgür bir alanın yer aldığını ve bu konuda da herhangi bir engel olmamasının şirket için önemli bir fırsat olduğunu vurgulandı.

Temmuz ayında Apple’ geçti

Yaptığı son yatırım ve atılımlar ile Samsung ve Apple a karşı çok daha güçlü bir duruma gelen şey Xiaomi, Temmuz ayı sonu itibariyle akıllı cep telefonu satışları ile Apple’ı, tarihinde ilk kez geçti. Yaptığı satışlar ile dünyada ikinci sıraya yükselmeyi başaran şirketin şimdiki amacı ise bir numaralı üretici olmak. Şirket üstelik sadece akıllı telefon pazarını hedeflemiyor. Akıllı telefonların dışında notebooklar, giyilebilir cihazlar gibi çok farklı alanlarda ürünleri bulunan Xiaomi, bu bakımdan teknoloji şirketi olarak sektörde fark yaratmak ve tüm kategorilerde yüksek satış rakamlarına ulaşmayı amaçlıyor.  Bu konuda sabırlı olacaklarını belirten şirket CEO’su özellikle doğru hamleler ile şirketin birinci sıraya yükselmesi adına önemli bir mücadelenin verileceğini söyledi.

Huawei düşüşü Xiaomi’yi yükseltti

Yıllardan beri Huawei, bölgenin en önemli gücü olurken ABD tarafından getirilen ambargolar nedeniyle şirket büyük ölçüde zarar gördü. Xiaomi ise özellikle pazardaki bu boşluktan yararlanarak Huawei’nin yerini aldı ve böylece kısa süre içerisinde ciddi bir yükseliş yaşadı. 

Şirket tarafından yapılan mevcut değerlendirmelerinin ardından ise analistler şirketin mevcut potansiyelini ve durumunu değerlendirdi. Yapılan açıklamalara göre pazarda Xiaomi’nin önündeki en büyük engellerden bir tanesi telefonlarda ve diğer teknolojik ürünlerde kullanılan isimlendirme. Analistlere göre mevcut isimler kullanıcılar için ciddi bir karmaşa yarattığı gibi daha basit ve yalın Bir isimlendirmeye gidilmesi gerekiyor.

Huawei’nin pazardan çekilmesi ile daha fazla satış yapma imkanı bulan Xiaomi’nin Çin dışında göstereceği performans, hedeflerine ulaşıp ulaşamayacağı konusunda önemli bir belirleyici olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir