Xiaomi markası, MIUI 12 güncellemesiyle arka planda video oynatma özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. YouTube Premium özelliğini kullanmayan kullanıcılar için oldukça faydalı olan bu özellik kaldırılacak.

Muhtemelen Google şirketinin uyarısının ardından Çinli üretici, arka planda çalma özelliğini HyperOS’tan kaldırma kararı aldı.

Ekran kapalıyken arka planda video oynatma özelliği yalnızca YouTube Premium kullanıcılar için mevcutta kullanılıyor. Daha önce YouTube gibi uygulamalarda bulunan bu tarz özellik, premium aboneliği olmayan kullanıcıların bile arka planda istedikleri müziği dinlemesine izin vermekte. Xiaomi firması, yeni güncellemelerle bu özelliği yavaş yavaş kaldırmayı planlıyor. 

Xiaomi markası, MIUI 12 güncellemesiyle arka planda video oynatma özelliğini kullanıcılarına sunmuştu.

YouTube, Xiaomi’nin Bu Tutumundan Zarar Ettiği Düşünülüyor

Video araç kutusundaki bu kullanışlı özelliği MIUI 12 ile birlikte ekleme yapılmıştı. HyperOS’ta artık ekran kapalıyken videoları oynatma seçeneği de olmayacağı dikkat çekiyor. Bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların YouTube Premium aboneliğini satın alması gerekli olacak.

Xiaomi HyperOS ‘MIUI 12, MIUI 13, MIUI 14, MIUI 15’ yüklü cihazlarda artık ekran kapalıyken video oynatma özelliğini kullanamayacakları belirtiliyor. Bu,direk marka tarafından açıklandı. Tabii ki YouTube Premium abonesi olmadan, ücretsiz olarak arka planda video oynatmayı, müzik çalmayı mümkün kılan yöntemler bulunmakta, ancak artık resmi şekilde bu özellik kullanılamayacak.Şirketin neden böyle bir karar verdiği net olarak bilinmese dahi tahminler, YouTube’un sahibi olan Google‘ın bir talepte bulunduğu yönünde söyleniyor. Zira teknoloji devi Google’ın herkese bir ücret karşılığında sunduğu bu özelliği, Xiaomi kullanıcıları ücretsiz erişebilmekteydi. Bu da YouTube şirketinin zarar ediyor anlamına geliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir