Xiaomi Grup ortağı ve Redmi Marka Genel Müdürü Lu Weibing yaptığı basın açıklaması ile şirketin 2022 stratejilerini açıkladı. Xiaomi öncülüğünde yapılacak olan pek çok yeni tanıtım, telefon markasının 2022’de de kullanıcılara yeni ve güçlü seçenekler sunmasını sağlayacak. 

Dünyanın bir numarası olma yolunda ilk yıl 2022

Yapılan tanıtımda üzerinde özellikle durulan noktalardan bir tanesi dünya genelinde 1 numara olmak için yapılan yeni stratejik planın ilk yılına girilecek olması. 3 yıllık bir strateji oluşturan şirket, 2022 yılı itibari ile bu alanda çalışmalara başlayacak. Bu çalışmalarda ise özellikle 3 yıl boyunca istikrarlı bir şekilde modelleri ve yeni teknolojilerini sunacak olan Xiaomi, 2024 ve 2025 yıllarında ise sektördeki tüm rakiplerini geçmeyi hedefliyor. Samsung ve Apple ile ciddi bir rekabet içerisine giren ve bu markalara göre daha yeni bir şirket olmasına rağmen iyi bir ivme yakalayan Xiaomi, bu alanda her bir detayı stratejisi dahilinde tutuyor.

Benzer bir açıklama bu yılın Ağustos ayında yapılan tanıtımda Xiaomi’nin kurucusu, başkanı ve CEO’su Lei Jun tarafından dile getirilmişti. Üstelik Ağustos ayında yapılan bu konuşmaların ardından Canalys, IDC, Counterpoint, Strategy Analytics ve diğer araştırma kurumları 2021’de art arda küresel akıllı telefon pazarının ikinci çeyrek verilerini yayınladı. Xiaomi’nin küresel pazar payı Apple’ı geride bırakarak dünyada ikinci sıraya yükseldi. Tüm bu veriler göz önünde bulundurulduğunda şirketin 2022 yılında çok daha iddialı modelleri ile piyasada yer alması ve diğer markaların seçeneklerine göre daha cazip fırsatlar sunması bekleniyor.

Çin’deki popülarite yükseliyor

Küresel pazarın hedeflenmiş olmasına karşın şirket Çin’deki gücünü kaybetmek istemiyor. Şu anda Çin’in en popüler markalarından bir tanesi olan Xiaomi, özellikle 11.11 alışveriş Festivali kapsamında şu anda ülkede en çok satış yapan şirketlerden birisi. 5 Kasım tarihinde ara güncelleme yapan şirket bu güncellemede 1.56 milyar dolarlık satışın yapıldığını duyurdu. Ancak etkinlik kapsamında en yüksek satışların 11 Kasım tarihinde yaşanması bekleniyor. Akıllı telefonların yanı sıra akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar gibi farklı ürün gamlarında da güçlü seçenekler sunan Xiaomi, 2022 itibari ile başlatacağı yeni stratejik döneminde tüm ürünleri ve akıllı ev aletlerinde yeni seçenekler ve modeller sunacak. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir