Xiaomi, yeni modeli 14 Ultra için yeni HyperOS güncellemesi yaptı. Güncelleme ile yeni özellikler kullanıma sunuldu.

Xiaomi 14 Ultra modeli, Xiaomi’nin en iddialı modellerinden birisi oldu. HyperOS ile kullanım sunan yeni modeli, 1.0.7.0.UNACNXM sürümüne güncellenen telefonlarda 626 MB’lık güncellemenin alınması mümkün. Tüm Xiaomi 14 Ultra kullanıcılarına sunulan güncellemede ciddi yenilikler bulunuyor.

Xiaomi 14 Ultra Güncellemesi Neler Sunuyor?

Telefona gelen yeni güncellemeler, fotoğraf ve sağlık entegrasyonlarına odaklanıyor. Mobil fotoğrafçılığın sürekli geliştiği son yıllarda Xiaomi’de güçlü kamera özelliklerine yazılım desteği sunuyor. Güncelleme sonrasında fotoğraf çekmek isteyenler için daha fazla kontrol ve ayar desteği sunuluyor.

Sağlık takibini yapmayı sevenler için gelen bir diğer yenilikte ise Xiaomi Sports Health uygulamasındaki entegrasyon çeşitliliği arttırılıyor. Kullanıcıların hayati tehlike yaşadığı durumlarda devreye girecek özel SOS modunda uydu aramaları yapılacak. Buna takibin kullanıcıların telefonlarından otomatik bir imdat mesajı gönderilecek.

Xiaomi 14 Ultra’ya Yeni HyperOS Güncellemesi Geldi
Xiaomi 14 Ultra’ya Yeni HyperOS Güncellemesi Geldi

Kameralara getirilen yazılımsal yeniliklerde HDR görüntüleme, portre netliği ve ölçüm olarak 3 farklı alana odaklanılmış durumda. Optimize edilen yeni HDR teknolojisi sayesinde daha geniş açılarda çok daha iyi sonuçlar elde ediliyor. çekilen fotoğrafların çok daha dengeli olmasını sağlayan Xiaomi bu yenilikleriyle önemli bir yenilik getiriyor. Portre fotoğrafı çekmeyiş sevenler için getirilen bir diğer yenilikte ise gelişmiş netlik ve ayrıntı detayları yapılabiliyor. Son özellik ölçümde ise çekim yapılacak alanlarda parlaklık, aydınlık ve ışık gibi detaylar daha ayrıntılı olarak görülebilir ve çekimlerdeki netlik, ideal parlaklık elde edilebiliyor.

Güncelleme ile mobil fotoğrafçılık için telefonun pazarda çok daha iddialı hale gelmesini sağlayan Xiaomi, sonraki güncellemelerde çeşitli fotoğraf araç ve uygulamalarını da piyasaya sunabileceğini duyurdu. Bu nedenle Xiaomi’nin büyük güncelleme öncesinde ön güncellemesi olarak değerlendirilen yeni sürümün ilk testleri de önümüzdeki günlerde yapılacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir