Xiaomi 14 Ultra, akıllı telefon endüstrisinde öncü bir adım atmaya hazırlanıyor. Xiaomi 14 Ultra’nın iki farklı versiyonu olduğu anlaşıldı. Bu versiyonlardan biri ekrana gömülü kamera ile geliyor.

Xiaomi 14 Ultra’nın, akıllı telefon dünyasında yeni bir dönemi başlatacağı düşünülüyor.

Xiaomi 14 ve 14 Pro modellerinden oluşan seriyi Xiaomi, 26 Ekim 2023’te tanıtmıştı. Çinli teknoloji devi şu anda Xiaomi 14 Ultra üzerinde çalışıyor. Nisan 2024’te piyasaya sürülmesi beklenen Xiaomi 14 Ultra, yüksek kapasiteli batarya, yoğun kullanımda bile gün boyu dayanıklılık sağlıyor. Cihazın hızlı şarj özellikleri, kullanıcıların hayatını kolaylaştıran bir başka detay olarak öne çıkıyor.

Günden güne Xiaomi 14 Ultra ile ilgili yeni bilgiler sızıyor. Son raporlarda yeni teknik detaylara yer verildiği görülüyor. 

Xiaomi 14 Ultra
Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 14 Ultra’nın Özellikleri

Akıllı telefonda 1 inçlik Sony LYT900 ana kamera mevcut olması bekleniyor.

Xiaomi Ultra modellerinde birkaç nesildir devam eden 1 inçlik kamera 14 Ultra’da da kullanılmaya devam edileceği biliniyor. Bunun yanı sıra ana kameraya üç adet 50 Megapiksel çözünürlüğünde yardımcı sensörlerin eşlik edeceği ve cihazda 5.500 mAh’lik bir bataryanın yer alması bekleniyor.

14 Ultra’da Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 kullanıyor. Qualcomm, yeni işlemcisi için TSMC ile iş birliğine devam ediyor. 4 nanometre teknolojisiyle üretilen işlemcide 1 adet 3.3 GHz ARM Cortex-X4, 3 adet 3.2 GHz ARM Cortex-A720, 2 adet 3.0 GHz ARM Cortex-A720 ve 2 adet 2.3 GHz ARM Cortex-A520 çekirdekleri bulunuyor. Aynı zamanda firma yeni yongasında Ray Tracing destekli Adreno 750 grafik birimine yer veriyor. 

Tek Noktalı Ultrasonik Parmak İzi Nedir?

Xiaomi 14 Ultra modelinde tek noktalı ultrasonik parmak izi sensörü yer alacağı ve  Çinli şirketin üzerinde çalıştığı bu teknolojinin mevcut amiral gemisi modellerinde kullanılan optik parmak izi okuyucudan daha hassas ve güvenli olduğu ifade ediliyor.

Tek noktalı ultrasonik parmak izi, optik sensörlerden farklı olarak yüzeysel değil de ses dalgalarıyla parmak izinin epidermal haritasını çıkararak kayıt eden ve bu sayede parmak izi ucunun kirli olması durumunda bile bu sistemlerin çalışabilmesine imkan verir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir