Xiaomi 13’ün 1 Aralık’ta tanıtılacağı belirtilmişti. Ancak yeni açıklama ile tanıtım ertelendi. İşte detaylar.

Xiaomi 13’ün, yılın son büyük telefon lansmanlarından biri olarak 1 Aralık’ta Çin’de piyasaya sürülecekti. Şirket resmi açıklamalar ile bu durumu aktarmıştı. Şimdi, şirket etkinliğin erteleneceğini onayladı.

İlgili haber: Xiaomi 13 serisi 1 Aralık’ta piyasaya sürülüyor

Xiaomi 13 ne zaman tanıtılacak?

Xiaomi tarafından resmi açıklama yapılsa da konuyla ilgi soru işaretleri bırakıldı. Zira yeni tanıtım tarihi açıklanmadı ve ileri tarihlerde tanıtımın yapılacağı belirtildi. Gecikmenin Çin Halk Cumhuriyeti’nin eski Devlet Başkanı Jiang Zemin’in vefatından kaynaklandığı düşünülüyor. Şirketin konuyla ilgili açıklamasında “Yeni Mi 13 serisinin lansmanının erteleneceğini size bildirdiğimiz için üzgünüz. Yeni çıkış tarihi onaylanır onaylanmaz sizi bilgilendireceğiz.” Denildi.

Ağustos ayında Motorola’nın ABD ile Çin arasında artan siyasi gerilimler nedeniyle Razr 2022 ve X30 Pro’nun Çin lansmanını ertelediğini görmüştük. Bu nedenle ertelemeler bir sürpriz değil. Tüm bu gelişmelerle birlikte Xiaomi 13 serisinin yeni üst düzey Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip ilk telefonlardan biri olması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir