Xiaomi, geçtiğimiz haftalarda amiral gemisi telefonlarını piyasaya sürdü. Şirket, Xiaomi 13 serisi için şimdiden hazırlıklara başladı.

Uygun fiyatlı Xiaomi cihaza MIUI 13 geliyor

Xiaomi, ürettiği elektronik ürünler sayesinde teknoloji dünyasının ön saflarına ulaştıktan sonra akıllı telefon sektöründeki başarısını sürdürüyor. Şirket, geçtiğimiz haftalarda amiral gemisi Xiaomi 12S serisini piyasaya sürdü. Çalışkan teknoloji devi, Xiaomi 13 serisi için kolları sıvadı.

Xiaomi 13 serisi Surge P1 ve Snapdragon 8 Gen 2 yonga setine sahip olacak

Popular Leak Source Digital Chat Station, bu serinin işlemcisi hakkında bilgi verdi. Bu nedenle Xiaomi 13 serisi, şirketin kendi Surge P1 işlemcisi ile bazı bölgelerde piyasaya çıkacak. Öte yandan teknoloji devi, Xiaomi 13 serisi ile bir kez daha çığır açmayı hedefliyor.

Xiaomi 13 serisinde Qualcomm’un merakla beklenen amiral gemisi işlemcisi olan Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini kullanmak istiyor. Şirket, henüz piyasaya sürülmemiş bu yonga setini belki de ilk kullanan firma olmuş olacak. İşlemcinin teknik özellikleri hakkında da bilgiler gelmeye başladı.

Alınan bilgilere göre Snapdragon 8 Gen 2, tıpkı selefi gibi TSMC’nin 4nm sürecinden geçecek. Ayrıca bir Cortex X3, iki Cortex A720 çekirdeği, iki A710 çekirdeği ve üç Cortex A510 çekirdeği barındıracak. Grafikler açısından Adreno 740 bizi karşılıyor.

Öte yandan gelen bilgiler cihazın ince ve hafif bir gövdeye sahip olacağına işaret ediyor. 100W’tan hızlı şarj desteği sağlayacak modelde işlemci, şirket tarafından geliştirilen hızlı bir çip ile birleştirilecek. Bunun yanı sıra emin olmamakla birlikte 2K geniş ekran olacağını duymuştuk. Yine de bu özelliğin gelip gelmeyeceği konusunda bir yorum yapmak için henüz erken. Peki siz Xiaomi telefonları hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Xiaomi 13 serisi performans açısından diğer modelleri geride bırakmayı başarabilecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir