Geçen hafta, Xiaomi 12 serisi hakkında raporlar ortaya çıkmıştı. Şirketten resmi açıklama yapılmamış olmasına rağmen, raporlarda yeni modellerin Çin’de 12 Aralık tarihinde tanıtılacağı belirtiliyordu. Etkinlik sırasında Xiaomi 12 ve Xiaomi 12X amiral gemisi akıllı telefonların tanıtılmasını açıklayan rapor sonrasında yeni bir sızıntı daha yaşandı. Bu raporda ise uzun zamandan beri Xiaomi’nin gündemde kalmasına neden olan Snapdragon 8 Gen 1 konusunda hayal kırıklığı yaşatacak yeni bir gelişmeye yer verildi. İddialara göre Snapdragon 8 Gen 1 modelini kullanan ilk akıllı telefon Xiaomi 12 serisi olmayacak.

Geçtiğimiz yıl ilki başarmıştı

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Xiaomi 11 modellerinde Snapdragon 888 kullanılıyordu. Bu modeleler ile birlikte ilk defa Snapdragon amiral gemisinin kullanılması, telefonlara olan ilgiyi arttırmıştı. Ancak şirket bu yıl aynı başarıyı göstermeyebilir. Kasım ayının onunda piyasaya çıkması beklene Snapdragon 8 Gen 1 için Xiaomi, üretim planlamalarında gecikebilir. Zira 28 Aralık’ta piyasaya sunulacağı açıklanan Xiaomi modelleri öncesinde farklı markalar Snapdragon 8 Gen 1 modellerini kullanmayı hedefliyor.

Moto Edge X modeli daha şanslı görünüyor

Tipster Digital Chat Station tarafından Xiaomi’nin ürün lansman konferansına dair yapılan güçlü sızıntılarda, Moto Edge X modelinin Snapdragon 8 Gen 1 kullanan ilk model olacağı duyuruldu. Bu da Motorola’nın yeni modelinde bu sefer işleri ne kadar çok sıkı tuttuğunu net olarak gösteriyor.  Aynı kaynakta Xiaomi 12X modelinde yer alacak özelliklere de değinildi.

Xiaomi 12X özellikleri neler?

Raporlara göre, Snapdragon 8 Gen 1 amiral gemisi işlemciye sahip olacak Xiaomi 12X kavisli AMOLED ekran ile farklı bir deneyim sunacak. Ekran Full HD+ çözünürlük sunacağı gibi 120 Hz. yenileme hızına ve ekran içi parmak izi tarayıcısına sahip olacak. Ekran boyutu ise 6,28 inç olacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir