Son dönemlerin en hızlı yükselen teknoloji şirketlerinden biri olan Xiaomi’nin yeni akıllı telefon modellerinin özellikleri sızdırıldı.

Şirketin 28 Aralık’ta düzenleyeceği lansmanda Mi 12, Mi X12X ve Mi 12 Pro isimli üç yeni akıllı telefon modelini piyasaya sürmesi bekleniyor. Xiaomi ui.net’ten yakın zamanda gelen bir habere göre Mi 12 ailesi, Mi 12 Lite ve Mi 12 Lite gibi iki adet “Lite” marka model içeriyor. Ortaya çıkan belgeler, bu akıllı telefonların önemli detaylarını da gözler önüne serdi.

IMEI veritabanının Hint versiyonunda bir akıllı telefon tespit edildi. “Taoyao” olarak kodlanmıştır ve uluslararası versiyondan daha kısa bir model numarasına sahip olduğu aktarıldı.

Xiaomi 12 Lite özellikeri

Xiaomi 12 Lite, 6.55 inç AMOLED Full HD ekran, 120Hz yenileme hızı ve yerleşik parmak izi tarayıcı ile gelebilir. Yeni akıllı telefon modelinin, bu sene Eylül ayında kullanıcıların karşısına çıkarılan Xiaomi Civi gibi kavisli bir ekrana sahip olması bekleniyor. Ayrıca Snapdragon 778G veya Snapdragon 780G ile güçlendirilebilir. Üçlü arka kamera ünitesi 64MP Samsung GW3 lens içerebilir. Ayrıca, kullanıcılar geniş açılı bir lens ve bir makro kamera bekleyebilirler.

Xiaomi 12 Lite Zoom özellikleri

Xiaomi 12 Lite Zoom modelinin ‘Zijin’ kod adına ve kısaltılmış L9B model numarasına sahip olduğu aktarılıyor. Telefonun sadece 2203129BC ile Çince versiyonu IMEI veri tabanında tanındığından, muhtemelen Çin’e özel bir cihaz olarak gelecek.

Tantımı yakınlaşan Xiaomi 12 Lite Zoom’a ait ortaya çıkan bir fotoğraf, cihazın kavisli kenarlara ve ekran içi parmak izi sensörüne sahip 6.55 inç AMOLED ekrana sahip olduğunu gösteriyor. Buna ek olarak gelen bilgilere göre donanım noktasında da kullanıcılarını üzmeyecek olan cihaz Qualcomm Snapdragon 778G ya da Snapdragon 780G işlemci yongasından güç alacak. Cihazda geniş açılı ve telefoto lensli 64 megapiksel Samsung GW3 üçlü kamera bulunuyor.

Xiaomi 12 Lite serisi, Xiaomi Civi serisine benzer olacak ve Mart ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir