Pek çok modelin bir araya getirilmesiyle oluşan Xiaomi 12 serisi için bu kez 12 Lite ve 12 Lite Zoom modelleri için bazı detaylar ortaya çıktı. Xiaomi 12 serisi hep söylendiği üzere farklı zamanlarda sunulan birden faza cihazdan oluşuyor. Kaynaklardan elde edilen bilgilerin ana modeli 12, aralık ayı içerisinde elde edilebilir olacak. Farklı bir kaynakta yer alan bilgilere göre ise seride tam olarak Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro ve Xiaomi 12X modelleri bulunuyor. Son bilgiler ise tanıtım için 28 Aralık tarihlerini gösteriyor. Fakat seride yer alan farklı telefonlarda bulunuyor. 

2 8

Örnek vermek gerekirse artık Xiaomi 12 Lite ve 12 Lite Zoom modellerinin de adından söz ediliyor. Hatta söz konusu bu telefonlar için çeşitli bilgiler de bulunuyor. Örnek vermek gerekirse 12 Lite’ın 6,55 inç Full HD AMOLED ekran üzerine kurulduğu dile getiriliyor. 120 Hz yenileme hızına sahip olan ekran parmak izi sensörü konumlandırılıyor. Söz konusu bu akıllı cep telefon gücünü ya Snapdragon 778G ya da Snapdragon 780G işlemcilerinden birinden alacak. Modelin arka kısmında toplam olarak üç adet kamera yer alıyor ve ana kameranın arkasında ise büyük ihtimalle 64 megapiksellik Samsung GW3 bulunuyor. 12 Lite Zoom modelinde kaynaklarda yer alan bilgilere göre 6,55 inç Full HD 120 Hz AMOLED ekran yer alıyor.

3 6

Bu modele gücünü ise Snapdragon 778G ya da Snapdragon 780G’den alıyor. 12 Lite Zoom modelinin tek farkı ise isminde de yer aldığı üzere nispeten daha yüksek zoom özelliği ile gelecek olan telefoto kamerası olacak. Söz konusu bu cihazın arka kısmında toplamda üç adet kamera yer alacak. Xiaomi 12’ler hakkında elde edilen güncel bilgilerden biri ise selfie kameralarının konumu ile ilgili olacak. Söz konusu bu modelin arka kısmında toplam olarak üç adet kamera yer alacak. Xiaomi 12’ler için elde edilen güncel bilgilerden biri ise selfie kamerası konu ile ilgilidir. Söylendiği üzere cep telefonlarda ekran altı kamera sistemi tercih edilmektedir. Bunun yerine ise selfie kamerası ise bir ekran deliğinde yer alacak.

Xiaomi 12 serisinde bazı modellerde Snapdragon 8 gen1 kullanılacak

Kısa bir süre önce tanıtımı yapılan Snapdragon 8 gen1, 3.0 GHz hızında çalışan bir adet Cortex-X2 Prime, 2.5 GHz hızında çalışan üç adet Cortex-A710 ve 1.79 GHz hızında çalışma özelliğine sahip olan dört adet Cortex-A510 çekirdeği bir araya getiriyor. Direk olarak Samsung’un 4 nm üretim süreci sonucunda elde edilen toplam sekiz çekirdekli işlemcide, GPU olarak adı verilmeyen Adreno GPU görev yapıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir