Xiaomi 12 serisinin kullanıcıların beğenisine sunulmasından bu yana üç ay kadar bir süre geçti ve seri bu süreç içerisinde dahi tanımlanmadı. Öyle ki gelecek günler içerisinde Ultta ve Lite modeli seriye dahil edilecek. Öyle ki GSM Arena tarafından aktarılan yeni bir habere göre Xiaomi 12 Lite, TKDN ve EEC ile birlikte FCC sertifikasyon süreci çoktan doldu. 

Model numarası 2203129G olan yeni akıllı telefon, Snapdragon 778G tonga setine sahip olduğu belirtilen Geekbench testinden de başarıyla geçti. 2,4 GHz saat hızı, akıllı cep telefondaki yonga setinin Snapdragon 778G+’tan ziyade standart Snapdragon 778G modeli olduğunı da gösteriyor. Test cihazı 8 GB RAM ile donatılmıştı ve Android 12 işletim sistemine sahiptir. Aynı zamanda FCC belgeleri, akıllı cep telefonlardaki kullanıcı arayüzünün ise MIUI 13 olduğunu doğruluyor.

9

Bunların yanı sıra aynı zamanda Xiaomi 12 Lite üç farklı konfigürasyon seçenekleriyle kullanıcıların beğenisine çıkacak. Bunlar; 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı, 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı şeklindedir. Xiaomi’nin yeni cihazı çift SIM kartlı bir akıllı cep telefon, fakat mikro SD kart yuvasına sahip olup olmayacağı ise şu an için belli değildir. Öyle ki mevcut Xiaomi 12 serisi cihazlar mikro SD kart yuvasına sahip değildir. Konuyla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Xiaomi 12 Lite, 6,55 inç boyutunda bir OLED ekran üzerine kurulacak. Üçlü kamera donanımının 64 MP ISOCELL GW3 sensörü (1/1.97”, 0.7 µm, Tetracell), ultra geniş açılı kamera sensörü ve makro kamera sensöründen oluşması da bekleniyor. Cihaz ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

MediaTek Dimensity 1300 tanıtıldı


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir