Xbox oyun reklamlarının oyun dünyasında göründüğü iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İddialara göre Microsoft, Xbox’ta ki bazı oyunlara reklam yerleştirmek istiyor.

Xbox’ın yakın zamanda oyun içi reklamlar gösterebileceği belirtiliyor. Yeni bir rapora göre Microsoft, ücretsiz Xbox oyunları için reklam yayınlayacak. Şirket, oyun deneyimini bozmadan bu reklam panellerini yalnızca belirli markalara satacak.

Xbox, ücretsiz oyunlara reklam yerleştirecek

Oyunlarda reklam göstermek yeni bir kavram değildir. Bunu, kostümler ve yeni filmler için fırsatlar da dahil olmak üzere Fortnite gibi oyunlarda sık sık görüyoruz. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde bu, film şirketleri için çok başarılı bir pazarlama stratejisi oldu ve oyun dünyasına eğlenceli bir boyut kazandırdı.

Ama ondan önce gerçek reklamları devreye sokan panolar vardı. Örneğin 2008’de ABD Başkanı Barack Obama’nın kampanyasına Saints Row 2 ve Burnout Paradise gibi oyunlar katıldı.

Xbox Game Pass Nisan 2022 oyunları açıklandı

Business Insider ile görüşen bazı kaynaklar, oyunun eski reklam sisteminin Xbox ile geri dönebileceğini söyledi. Xbox, reklamcıların kullanabileceği ücretsiz oyunlarda reklam panolarına sahip olmayı düşünüyor. Şirket, 2022’nin üçüncü çeyreğine yani önümüzdeki sonbahara ücretsiz oyun duyuruları getirmek istiyor.

Microsoft, oyun içi reklamların oyuncuları rahatsız edebileceğinden de endişeli. Bu nedenle şirketlerin sadece oyunun bir parçası olmayan reklamları yerleştirmesine değil, tüm şirketlerden reklam almamasına da izin verildiği söyleniyor.

Raporlara göre Microsoft, reklamverenlerin hedefli reklamlar oluşturmak için oyuncu verilerini toplamasına izin vermeyecek. Xbox, Business Insider’a yaptığı açıklamada planları doğrulamadı, ancak oyuncular ve geliştiriciler için “deneyimi iyileştirmenin yollarını aradıklarını” söyledi.

NBA 2K21 gibi oyunlarda reklam atlamayan ve ürün yerleştirme eski oyuncular tarafından eleştirildi. Microsoft, oyuncuları rahatsız etmeden oyun içi reklamlar göstermek istiyor ancak oyunlarda reklam panolarını görüntülemek dikkat dağıtabilir.

Ancak bedava Xbox oyunları geliştirenlerin para kazanmasına yardımcı olacağı için bedava oyunların sayısı artabilir ve daha oynanabilir hale gelebilir.

Oyun içi reklamlar özellikler akıllı telefonlardaki ücretsiz oyunlarla her ne kadar can sıkıcı bir şey olsa da bu durumun konsol oyunlarında aynı rahatsız edici boyuta ulaşmayacağını bilmek belki kullanıcıların içini rahatlatabilir. Peki siz Microsoft’un bu kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir