PC ve Xbox oyunları nereye gidecek? Microsoft şirketi oyun ekiplerini tek bir platform oluşturmak için bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Teknoloji devlerinden Microsoft şirketi bir süredir Xbox ile PC arasındaki etkileşimi güçlendiriyor. Game Pass tarzı uygulamalarla 2 hizmetteki oyuncu deneyimini birleştirmeyi hedefliyor. Xbox şirketi CEO’su konsolun geleceğine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Xbox ve PC Oyunları Nereye Gidecek?

Xbox oyun şirketinin CEO’su Phil Spencer’ın son açıklamaları, Microsoft’un oyun ekosisteminde yeni bir sayfa açmak istediğinin ışığını yakıyor. Xbox platformunda özel konsol ekosistemini Windows PC oyunlarıyla birleştirmeye yönelik planlar yapıyor.

Yakın zaman içinde yapılan bir röportajda Phil Spencer, şirketin Xbox platformunu Epic Games Store ve Itch.io gibi rakip dijital mağazalara da açmayı planladığını söylemişti. Microsoft tarafının bu hamlesiyle konsol ile PC arasındaki engelleri yıkmayı hedeflediği anlaşılıyor.

PC ve Xbox oyunları nereye gidecek? Microsoft şirketi oyun ekiplerini tek bir platform oluşturmak için bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Bir takım kaynaklara göre, Microsoft’un bunu mümkün kılmak için yatırımlarını artırması gerekmekte. Örnek verecek olursak, Xbox donanım ve yazılımının PC oyunlarını çalıştırabilecek kapasitede olması gerekiyor. Microsoft’un ayrıca oyunların Xbox ve Windows arasında taşınmasını kolaylaştıran GameCore gibi araçları da vurgulaması gerekiyor.

Şirketin ayrıca eski nesiller için geriye dönük uyumluluk üzerinde çalıştığı aktarılıyor. Bu kapsam dahilinde yeni bir ekip oluşturmayı planlayan şirket, tek taraflı konsol güncellemesi yerine açık bir platforma geçmeyi hedefledi.

Microsoft şirketinin Steam Deck rakibi el konsolu ile bu alandaki rekabeti artırması öngörülüyor. Firmanın Xbox ve Windows özelliklerini ARM tabanlı taşınabilir bir cihaza aktarmak istediği belirtiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir