Windows işletim sistemlerinde giderek daha yetenekli hale gelen Xbox uygulamasına yeni özellikler eklendi. Sistem göstergesi olarak adlandırılan yeni özellik sayesinde kullanıcıların oynamak istediği oyunlara yönelik daha kapsamlı gereksinim bilgisi alması sağlanıyor.

Xbox yeni özelliği ne işe yarıyor?

Xbox uygulamasına gelen özellik ile ilgili kapsamlı bilgiler paylaşan Microsoft, yeni özelliğin arka planda otomatik bir şekilde sistem gereksinimlerini kontrol edeceği ve bilgisayardaki mevcut sistem gereksinimleriyle hangi oyunların oynanabileceğini göstereceği belirtildi. Bu kapsamda kullanıcıların oyunları incelerken artık sistem gereksinimlerini incelemesine gerek kalmayacak. Tüm işlemleri otomatik ve hızlı bir şekilde gerçekleştirecek olan sistem göstergesi, kullanıcıları direk oynayabileceği oyunlara yönlendirecek.

Xbox uygulaması üzerinden bilgisayar bileşenleri ile ilgili gerekli bilgileri alan özellik, böylece kolay bir şekilde sistem kontrolü yapılmasını sağlıyor. Özellikle sistem özellikleri çok yüksek olmayan bilgisayar sahipleri için kolaylık sağlayacak yeni özellik, tüm Xbox uygulamasını kullananlara sunulacak.

Xbox özelliği tüm kullanıcılara sunulacak

Yeni özellik şu anda tüm kullanıcılara sunulmamış durumda. Bu nedenle de tüm kullanıcılar şu anda yeni özelliği deneyemeyecek. Ancak kısa süre içerisinde güncellemenin tüm kullanıcılara gönderileceği belirtildi.

Xbox için geliştirilen özellik için heyecan verici bir diğer detay ise Microsoft Store üzerinde de benzer bir yeniliğin kullanılacak olması. Böylece yüksek sistem gereksinimi isteyen oyun ya da uygulamalar için kullanıcıların Xbox’ın yanı sıra Microsoft Store üzerinden de benzer bilgiler alabilmesi mümkün.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir