Xbox, oyunculara daha güvenli bir ortam sunmak amacıyla çevrimiçi sesli sohbetlerin artık raporlanacağını duyurdu. Bu sayede oyuncular, daha güvenilir bir şekilde ilerleyebilecekler.

Xbox, kullanıcıların oyun oynarken uygunsuz olan sesli sohbetleri bildirebilmelerinde kolaylık sağlamak için üzerinde çalışmış olduğu yeni bir güvenlik özelliğini test ettiğini duyurdu.

XBOX Cloud Gaming hangi ülkelerde kullanıma sunuldu?

Kullanıcılar, çevrim içi oyun oynarken uygunsuz sözlü davranışları raporlayabilecekler. 

Özellikle çevrim içi oyunlarda, kişilerin güvenliğini destekleyen bir özelliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Sesli sohbet sırasında maruz kalınan uygunsuz ifadeler, çoğu zaman önemli bir sorun oluşturur. Xbox, bu tür durumları en aza indirmek ve kişilerin güvenliğini tehdit eden argo ifadeleri ve küfürleri önlemek amacıyla bir güvenlik sistemi oluşturmuştur.

Xbox Insider programı, Xbox Alpha ve Alpha-skip üyelerine yönelik sunulan bir özellik ile artık argo içerikli sesli sohbetlerin kaydedilerek raporlanabilmesine olanak sağlayacak. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar uygunsuz ifadelere maruz kaldıklarında bunları kayıt altına alabilecek ve ilgili yetkililere bildirebilecekler. Böylece oyun ortamının daha güvenli bir hale gelmesi amaçlanmaktadır.

Oyuncular, topluluk standartlarını ihlal ettiğini düşündükleri sesli sohbetleri 60 saniye kayıt altına alabilecekler

Oyuncular, uygunsuz sohbetle karşılaştıklarında kaydettikleri görüntüleri incelemek için Xbox Güvenlik Ekibi ile paylaşma imkanına sahip olacak. Böylece oyuncular, olumsuz deneyimleri raporlayarak oyun ortamının daha güvenli bir hale gelmesine katkıda bulunabilecekler.

Oyuncuların, oyun esnasında kendilerini rahat hissetmeleri için geliştirilmiş olan özellik, artık kişilere  rahatlık ve güvenlik sağlayacak gibi gözüküyor. Ayrıca rapor  altına alınan bu sohbetin tamamen güvenli şekilde saklandığı ve bu konuşmaları hiç kimseyle paylaşılmayacağı da açıkça belirtildi.

Sesli sohbet raporlama özelliği şu an ABD, Kanada, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda’da hizmete sunulmaya başlandı. Fakat zaman içerisinde diğer diller için de destek ekleneceği vurgulandı. Bu diller arasında Türkçe’nin de olma ihtimali oldukça yüksek gözüküyor. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir